Екскурзии до Хърватия
Италия и Плитвишки езера
Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:
03.05.2018г., 23.05.2018г.,
   

Италия и Плитвишки езера

 

Цена от: 355 лв.
Маршрут: София - Загреб- Плитвишки езера - Венеция - Верона - Падуа -Болоня - София
Продължителност: 5 дни/ 3 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 03.05.2018 - 07.05.2018
           23.05.2018 - 27.05.2018
 
Отстъпки за ранни записвания:
5 месеца преди датата на отпътуване 10 %
4 месеца преди датата на отпътуване 8 %
3 месеца преди датата на отпътуване 6 %
2 месеца преди датата на отпътуване 4 %
 
 
Цената от 355 лв. при група от 35 човека включва:
 - 3 нощувки + 3 закуски в хотели 3 *( 2 - районана Венеция; 1 –  Загреб)
 - транспорт и транспортни разходи с автобус 3 * ;
 - екскурзоводско обслужване и водач от фирмата;
 
 
Програма
 
1- ви ден: Тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Пловдив Пазарджик (срешу доплашане).Тръгване в 10:00 ч от международна автогара Сердика- София. Нощувка в Загреб.

2-ри ден: Закуска.  Отпътуване за Плитвишките езера - тюркоазените очи на Хърватска. Разходка  около 2- 3 часа из най-известния национален парк на Хърватска. Той представлява 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви. Системата условно се разделя на горни и долни езера. Долните езера лежат върху варовити скали и образуват малки водопади.  Прдължаване за Венеция през известиния луксозен курорт Опатия. Нощувка в района на Венеция.

3-ти ден: Закуска. Екскурзия по желание (30 евро) до Болония и Верона. Бонус отбиване в Падуа - столица на провинцията Падуа и икономически и комуникационен център в автономния регион Венето. Разглеждане на центъра на града – пл. “Сан Антонио” с базиликата “Сан Антонио” или е позната също като Ил Санто, конната статуя на венецианския генерал Еразмо Гатамелата, която е  изработена от Донатело, и пл. “Прато де ла Вале”. Продължаване за Верона сразглеждане на   Арена ди Верона, къщата на Жулиета, пл. „Бра”, пл. „Ербе”, пл. Синьория. Свободно време.Отпътуване за Болония Посещение на фонтанът на Нептун; площад “Маджоре”; базиликата “Сан Петронио”; и двете кули - символ на града - 2 часа разходка. Нощувка в района на Венеция.

4-ти ден: Закуска. Разходка до о-в на венцианското стъкло -Мурано и острова на дантелата Бурано. Продължаване за Венеция - един от най-красивите градове на Европа. Качване на корабче от Пунта Сибионе (25 евро включва: двупосочен билет, паркинг, вход Венеция + островите Мурано и Бурано) и слизане след 40 мин. на най-прекрасният площад във Венеция - Сан Марко, около който е възникнал целия великолепен архитектурен ансамбъл. С местен екскурзовод ще видите неповторимия храм Сан Марко - някогашен център на духовния, религиозния, исторически живот на венецианци. До него ще видите Часовниковата кула и оформящите площада представителни сгради на новата и старата Прокурации. Срещу храма е 98.6 метровата камбанария, където Галилео Галилей е показал за пръв път изобретения от него телескоп. До камбанарията се намира забележителното творение на Сан Сорино - Библиотеката. Срещу Библиотеката ще видите и двореца на Дожите - най-представителното здание във Венеция, героична поема създадена от камък и багри, свързан с Моста на Въздишките. В края на малкия площад Пиацета ,оформящ се между Библиотеката и двореца на Дожите, ще видите двете колони донесени от Сирия или “последен акорд от каменната симфония обкръжаваща най-прекрасния площад на Венеция”. Разходката ще продължи по малките улички, старинните малки мостове и безброй канали, които ще Ви заведат до друг символ на Венеция - моста Риалто, един от най-живописните мостове в света. Тук завършва пешеходната разходка и започва Вашето свободно време.  По желание можете да се качите на корабче наречено “вапoрето” по Канале Гранде. Вечерта отпътуване за България. Нощен преход
5-ти ден: Закуска. Пристигане в София преди обeд.
 
 
 
Цената не включва:
- медицинска застраховка (около 6 лв на човек при 5000 ЕВРО покритие, за клиенти над 65 год. има оскъпяване);
 - сити такси за хотелите около 1 евро на нощувка, заплаща се на място;
 - корабче от Пунта Сибионе до Венеция през Мурано и Бурано- 25 евро включва: двупосочен билет, паркинг, вход Венеция;
- Екскурзия до Верона - с бонус отбиване в Падуа - Болония - 30 евро;
- вход за Плитвешки езера 25 евро;
- доплащане за самостоятелна стая - 30 % от пакетната цена;
- музейни такси (по желание) - за ориентировъчни цени виж МУЗЕИ.
Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.
ОТСТЪПКИ:
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти и пенсионери, за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат =>2% отстъпка от пакетната цена
Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!
 
 
 
 ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- По всички автобусни програми има възможност за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново (срещу доплащане и препотвърждение при събран минимум 10 човека);
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години не придружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.
- Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни. 
- Срок за записване: до запълване на свободните места.
- Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант  на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.
- В някои от държавите е задължително да се плаща сити такса в хотелите между 1 и 5  Евро на вечер при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция от клиентите или предварително събрана от водача преди настаняване.
- Не обявените хотели в програмите, ще бъдат обявени 7 дни преди отпътуването.
- Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена
- Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носният в себе си  от месната валута в съответните градове когато пътуват.
- Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
- Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.
- Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
- Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.
- Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 работни дни преди датата на отпътуване.
- При самолетните програми, когато се ползват полети на ниско тарифни компании (WIZZ air, RYAIAN air) цената на чекирания  багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в  WIZZ air и RYAIAN air
- Застраховка "Отмяна на Пътуване" на фирма Групама ЕАД може да намерите информация ТУК. Сумата за застраховка отмяна на пътуване не се възстановява, Общи условия за застраховка "Отмяна на Пътуване"
- Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 7500170000193 / с валидност  от 00:00 часа на  15.03.2017 до 24:00 часа на 14.03.2018 на ”ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ” ЕАД. Адрес: гр.София 1124 бул. Цариградско шосе № 47А,Блок В ет.3(вход от ул. Николай Ракитин) тел. +359 2 915 88 88, За щети: 0700 123 32; е-маил: office@groupama.bg
  
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЕСТИНАЦИИТЕ: Загреб , Плитвички езера , Венеция , Верона , Падуа, Болоня

 


ОФЕРТА № 189583

ЛЮБОПИТНО!!!

Верона - градът е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Сред забележителностите на Верона е живописният площад „Ербе” в центъра на града. В централната част се намират също Търговският дом (1301 г.), градската управа (Ратуша), 83-метровата кула на Ламбертите (1172), наричана още Кулата с камбаните, както и готическият фонтан на Веронската Мадона от 1368 г.

Амфитеатърът е създаден през I век от н. е. На него са се водели гладиаторски борби и рицарски турнири. Побира 20 000 зрители. На сцената на Арена ди Верона са пели известните български оперни певци Николай Гяуров, Гена Димитрова и Райна Кабаиванска. Оперният сезон ежегодно привлича над 500 000 италианци и чужденци. Къщата на Жулиета, строена през XIII век, се намира в близост до площад „Ербе“. Била е собственост на рода Капулети. Във вътрешния двор на къщата се намира скулптура на Жулиета, направена от бронз. Може да се види и прочутият балкон, от който Жулиета се е виждала със своя любим Ромео. Къщата на Ромео също е в готически стил, построена е през XIV век.

Площад на Синьорията В центъра на площада може да се види скулптура на Данте Алигиери, изработена от скулптора Уго Занони. Там се намират Дворецът на правосъдието и Дворецът на градския съвет.

Базиликата „Сан Зено“ – уникална с олтарения си триптих и камбани от средата на XI век, в нея са погребани мощите на св. Зенон, покровителя на Верона. Базиликата „Св. Анастасия“ – сред най-големите храмове във Верона.