Екскурзия цяла Хърватия и Черна гора
Екскурзия цяла Хърватия и Черна гора
Маршрут: Загреб, Плитвички езера, Задар, Шибеник, Кркa, Трогир, Сплит, Стон, Дубровник, Котор, Будва, Бар,Цетине, Подгорица

Продължителност: 7 дни / 6 нощувки

Транспорт: Автобус

 

Екскурзия цяла Хърватия и Черна гора


Цена от: 625 лв.
Маршрут: София-Загреб-Плитвички езера- Задар-Шибеник, Кркa-Трогир-Сплит-Стон-Дубровник-Котор-Будва- Бар-Цетине-Подгорица-София
Продължителност: 7 дни / 6 нощувки
Транспорт: aвтобус

 

Дати:
01.04.2019 - 07.04.2019
25.04.2019 - 01.05.2019
01.05.2019 - 07.05.2019
20.05.2019 - 26.05.2019
17.06.2019 - 23.06.2019
01.07.2019 - 07.07.2019
05.08.2019 - 11.08.2019
02.09.2019 - 08.09.2019
18.09.2019 - 24.09.2019

 

Отстъпки
За ранни записвания:
-
6 месеца преди датата на отпътуване 7%
- 5 месеца преди датата на отпътуване 6 %
- 4 месеца преди датата на отпътуване 5 %
- 3 месеца преди датата на отпътуване 3 %


Други:
- Деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- Студенти и пенсионери, за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- Записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена.

Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!

 

ПРОГРАМА :

1-ви ден: Отпътуване в 6.00 ч. от София, паркинга на Автогара Сердика. Транзитно пътуване през Сърбия. Вечерта пристигане в Хърватия. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Загреб.

2-ви денЗакуска. Туристическа програма в Загреб: историческата част на Загреб (Горни Град - Градец и Каптол) – бароковия епископски дворец и Катедралата със статуята на Дева Мария с четирите ангела, каменната порта, площад Св. Марк с едноименната църква, площад Св. Катерина с най-красивата барокова църква в Загреб, площад Бан Йосип Йелачич, кулата Лотршчак, Кървави мост. Отпътуване за национален парк Плитвички езера - най- красивия и известен от общо осемте на брой национални паркове на Хърватия, включен в списъка на ЮНЕСКО на световното наследство. Плитвичките езера са уникален пример за физично - биохимична лаборатория на открито. Чрез образуване на варовикова кора върху подводната растителност, в местата на преливане на водата възникват естествени бентове, от които долината на река Корана се преобразява в каскада от 16 стъпаловидно подредени проточни езера. Обиколката на парка продължава около 4 часа, като билетът на стойност 150 куни включва ползване на туристическо влакче и корабче. Отпътуване за Задар. Настаняване в хотел.Вечеря. Нощувка в района на Задар.

3-ти денЗакуска. Туристическа обиколка на Задар. В Стария град за Задар, който е отделен на полуостров обграден с крепостни стени, може да проследите белезите, оставени от различните завоеватели на града от Римско време до днес. Разглеждане на историческите забележителности в града: Римския площад, църквата Св. Донат, катедралата Св. Анастасия, църквата Св. Михаил, градската кула, църквата Св. Мария и Университета на Задар, който е първият университет на територията на днешна Хърватия – основан е през 1396 г. В Стария град на Задар има над 30 църкви. Друга атракция, предизвикваща интерес у множеството туристи е така нареченият Морски орган – система от 35 тръби, насочени към морето, през които под въздействието на морските вълни влиза въздух, от който тръбите произвеждат различни звуци. Свободно време. Отпътуване за Шибеник, разположен в централната част на Далмация. Туристическа програма в Шибеник: крепостите Шубичевац, Св. Иван и Св. Михаил, катедралата Св. Яков, Кметството, двореца. Посещение на национален парк Крка. На територията на парка са разположени седем живописни водопада. Най-високият сред тях е водопадът Скрадински бук - 46 метра. Най-малък е водопадът Росняк - 8 метра. Обиколката на парка трае около 4 часа, а входният билет е на стойност 110 куни. Отпътуване за Трогир. Настаняване в хотел. Вечеря.Нощувка в района на Трогир.

4-ти денЗакуска. Тур. програма в Трогир: Двореца Чипико, Катедралата, двореца Луцич, Лоджата, кулата Св. Марк, двореца Витури, Градската порта, крепост Камерленго. Свободно време.
Отпътуване за Сплит. Туристическа програма в Сплит - вторият по големина хърватски град: Двореца на Диоклециан, Катедралата св. Доминик, Кулата, Храма на Юпитер, Златната, Сребърната и Желязната порти, Венецианската кула. Отпътуване за Стон. Разглеждане на крепостната стена. Отпътуване за Дубровник. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Дубровник.

5-ти денЗакуска. Тур. програма в Дубровник: Стария град, големия и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Спонза, църквите Св.Спас и Св.Влах –покровител на града, старинната улица Страдун, Францисканския манастир, Доминиканския манастир, двореца Княжев двор, Катедралата, паметниците на Гундулич и на Орландо. Свободно време. Отпътуване за Котор. Разглеждане на Котор: Византийския дворец, катедрала св.Трифон, Двореца на Дуковете, Часовниковата кула,главния площад и Западната порта. Настаняване в хотел.Вечеря. Нощувка в района на Котор и Будва

6-ти денЗакуска. Туристическа програма в Будва. Разглеждане на стария град и Цитаделата, църквата Св.Иван и др. Отпътуване за Бар. Туристическа обиколка: двореца на крал Николай (отвън), Катедралата със златните кубета - Св.Иван, крепостните стени и стария град - Антивари с часовниковата кула. Свободно време.
Отпътуване за Цетине. Разглеждане на Цетине: манастира Цетине, построен през XV век в който се съхраняват няколко реликви, между които мощите на Св.Петър от Цетине и короната на най-могъщия сръбски владетел - Стефан Душан; Влашката църква – построена през 1450 г. Различното при нея е оградата на църквата, която е направена от оръжията на заловени врагове. Отпътуване за Подгорица. Името на града може да се преведе като Подпланиница (гора на сръбски означава планина). На около 3 км северозападно от Подгорица се намира древното римско селище Диоклея, откъдето се смята, че произхожда император Диоклециан. Разглеждане на Подгорица: двореца Петрович (отвън) превърнат днес в галерия, моста Милениум, моста Аджи паша, часовниковата кула, църквата Св.Георги, джамията. Настаняване в хотел. Нощувка в Черна гора

7-ми денЗакуска.Отпътуване за София. Пристигане в София вечерта.

 

Цената Включва:
• Транспорт с лицензиран за международен превоз автобус
• 6 нощувки със закуски и 3 вечери в хотели 2 и 3*: 1 - в района на Загреб, 1 - в района на Задар, 1- в района на Трогир, 1 - в района на Дубровник, 1 - в района на Будва и Котор, 1 - в Черна гора

 

Цената не включва:
• Медицинска застраховка (около 8лв на човек до 64 г при 5000 ЕВРО покритие на Застрахователна компания ГРУПАМА ЕАД, за клиенти над 65 год. има оскъпяване) - заплаща се предварително в офиса;
• Музейни такси – около 50 € - Музеи
• Входна такса за национален парк Плитвички езера 150 куни
• Входна такса за национален парк Кръка 110 куни
• Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 120 лв.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- По всички автобусни програми има възможност за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново, Варна, Девня,Шумен , Търговище ,Велико Търново,Ловеч,Ботевград . срещу доплащане и препотвърждение при събран минимум 15 човека);
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години не придружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.
- Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
- Срок за записване: до запълване на свободните места.
- Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.
- В някои от държавите е задължително да се плаща сити такса в хотелите между 1 и 5 Евро на вечер при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция от клиентите или предварително събрана от водача преди настаняване.
- Необявените хотели в програмите, ще бъдат обявени 7 дни преди отпътуването.
- Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена
- Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носният в себе си от месната валута в съответните градове когато пътуват.
- Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
- Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.
- Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
- Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.
- Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 работни дни преди датата на отпътуване.
- При самолетните програми, когато се ползват полети на ниско тарифни компании (WIZZ air, RYAIAN air) цената на чекирания багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в WIZZ air и RYAIAN air
- Застраховка "Отмяна на Пътуване" на фирма Групама ЕАД може да намерите информация ТУК. Сумата за застраховка отмяна на пътуване не се възстановява, Общи условия за застраховка "Отмяна на Пътуване"
- Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 7500180000124 / с валидност от 00:00 часа на 15.03.2018 до 24:00 часа на 14.03.2019 на ”ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ” ЕАД. Адрес: гр.София 1124 бул. Цариградско шосе № 47А,Блок В ет.3(вход от ул. Николай Ракитин) тел. +359 2 915 88 88, За щети: 0700 123 32; е-маил: office@groupama.bg
- Общи условия за органзирано пътуване на АЛЕГРА ВИ ТУР ЕООД
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЕСТИНАЦИИТЕ:Загреб, Плитвички езера, Задар, Шибеник, Кркa,Трогир, Сплит,
Стон, Дубровник, Котор, Будва, Бар,Цетине,Подгорица