Италия
Cлънчева Тоскана
Продължителност: 6 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

 

Cлънчева Тоскана

 

 
 
Цена от: 490 лв.
Маршрут: София - ЗагребБолония - Пиза - Лука - Монтекатини  - Сан Джиминяно - Волтера - Сиена - Флоренция - София
Продължителност: 6 дни / 4 нощувки
Транспорт: автобус
 
Дати:
 
24.04.2019 – 29.04.2019
30.04.2019 – 05.05.2019
18.06.2019 – 23.06.2019
16.07.2019 – 21.07.2019
13.08.2019 – 18.08.2019
03.09.2019 – 08.09.2019
18.09.2019 – 23.09.2019
08.10.2019 – 13.10.2019 
 

 

Отстъпки
За ранни записвания:
-
6 месеца преди датата на отпътуване 7%
- 5 месеца преди датата на отпътуване 6 %
- 4 месеца преди датата на отпътуване 5 %
- 3 месеца преди датата на отпътуване 3 %

 

 
 Други
- деца до 11.99 г. => 10%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена; 
- студенти и пенсионери, за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена; 
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат =>2% отстъпка от пакетната цена
Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!
 

ПРОГРАМА

1-ви ден. Тръгване: от Бургас - Сливен - Хасково - Стара Загора - Пловдив - Пазарджик (срещу доплащане). Отпътуване от София, от международна автогара Сердика в 10 ч. Нощувка в Загреб.

2
-ри ден. Закуска. Отпътуване за Болония. Пешеходна разходка: Фонтана на Нептун - известна ренесансова творба от 1556 г., красивия площад "Маджоре" - сърцето на Болония, където се намира прекрасната базилика "Сан Петронио", построена по проект на болонския майстор Антонио ди Винченцо и двете кули - символ на града. Продължаване за Монтекатини. Вечеря и нощувка в Монтeкатини на 50 км от Флоренция.

3
-ти ден. Закуска. Отпътуване за някогашната морска сила съперничила с Генуа и Венеция - Пиза. Разглеждане на Площада на чудесата с прочутата наклонена кула, Катедралата и Баптистерията. Отбиване в Лука - един от най-добре съхранените средновековни градове в Италия, където според легендите се съхранява “Светия образ”, изработен от Никодим от Ариматрея, очевидец на Христовото разпятие. Свободно време вМонтекатини Терме. Сред многобройните спа-градове в Тоскана, Италия, градчето Монтекатини Терме(Montecatini Terme) е най-интересно с многобройни плувни и минерални басейни. То има хубаво оформени градини, а архитектурата на неговите бани се различава много от тази в останалите спа-градове. Намира се в провинция Пистоя, между Пиза и Флоренция, което го превръща в прекрасна изходна точка за разглеждане на цяла Тоскана.   Вечеря и нощувка в Монтeкатини.

4
-ти ден. Закуска. По желание екскурзия до Сан Джиминяно 20 евро при минимум 20 човека. Градчето се слави със средновековните си кули, площада Пиаца делла Цистерна с кладенец от XIIIвек, Палацо дел Пополо и Катедралата. В Сан Джиминяно е известно виното Vernaccia. Посещение на Волтера- тайнствен град, отвеждащ ни в Средновековието. Легендите ни разказват за откритата тук изящна бронзова фигура от епоха на етруските, станала емблема на града и наречена от Gabriele d’Anuncio „Вечерна сянка”. Вечерта непременно опитайте Вино Санто - сладко сухо вино, с което по традиция завършва всяко хранене в Тоскана. Обичайно Vino Santo се сервира с бишкоти ди Прато, които се топят в него. Продължаване за най-добре запазения италиански средновековен град и съперник на Флоренция през средновековието - Сиена (вход 5 евро). Разходка около 2 ч. с разглеждане на площад Кампио с общината, Дуомото - най-изящната готическа катедрала в Италия. От Сиенската република, доминираща в Тоскана през късното Средновековие, са наследени изключителни исторически забележителности. Посетете Сиенската Катедрала, една от най-красивите в Италия, с мраморна фасада в романски стил и фрески на Джовани Пизано, и къщата на Св. Катерина Сиенска, ще видите Пиаца дел Кампо и Палацо публико. Вечеря и нощувка в Монтекатини.

5
-ти ден. Закуска Отпътуване за Флоренция.  Разходка с местен екскурзовод на български език. Разглеждане на Пантеона на великите флорентинци - църквата Санта Кроче; архитектурния бисер на Брунелески - параклиса Паци; камбанарията на Джото; Баптистерията с прочутите златни Райски врати; Пиаца дел Фиоре с четвъртата в света по големина катедрала „Санта Мария дел Фиоре” в преобладаващ готически стил; сърцето на Флоренция - пиаца Дел Синьория със скулптурата копие на Давид и фонтана на Нептун, Уфици с приказна колекция от произведения на изкуството отвън; масивното подобно на укрепление здание - Палацио Векио; понте Векио – най-стария и най-красив закрит мост над река Арно от ІV век; екстравагантния дворец Пити; Базиликата Сан Лоренцо и Капела Медичи. Възможност за посещение на Уфици - (с предварителна резервация 15 евро, на място - 11 евро). Посещение на голям супермаркет и отпътуване за България. Нощно пътуване.

6
-ти ден. Пристигане в София в ранния следобед.
ТАЗИ ПРОГРАМА Е ПРОДУКТ НА “АЛЕГРА ВИ ТУР”.
 
Цената включва:
нощувки в хотели 2* и 3 * в околностите, а някои и в центровете на градовете  ( 1 - Загреб,  3 - Монтекатини);
4 закуски в ресторантите на хотелите;
3 вечери в ресторанта на хотелите;
- транспорт и транспортни разходи с автобус 3*;
- екскурзоводско обслужване;  
- представител от фирма „АЛЕГРА ВИ ТУР”;
 
Цената не включва:
- медицинска застраховка (около 7 лв на човек при 5000 ЕВРО покритие на Застрахователна компания ГРУПАМА ЕАД, за клиенти над 65 год. има оскъпяване)- заплаща се предварително в офиса;
- доплащане за самостоятелна стая 30 % от пакетната цена - заплаща се предварително в офиса;
- екскурзия до Сан Джиминяно, Сиена, Волтер при минимум 20 човека  - 20 евро - заплаща се предварително в офиса;
- посещение на Уфици - (с предварителна резервация 15 евро, на място 11 евро) - заплаща се предварително в офиса;
- вход за Сиена - 5 евро – заплаща се на място;
- застраховка "Отмяна на пътуване" на фирма Групама ЕАД- повече информация може да намерите ТУК;
- музейни такси (по желание) - за ориентировъчни цени виж МУЗЕИ.
Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.
 
 ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- По всички автобусни програми има възможност за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново (срещу доплащане и препотвърждение при събран минимум 10 човека);
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години не придружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.
- Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни. 
- Срок за записване: до запълване на свободните места.
- Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант  на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.
- В някои от държавите е задължително да се плаща сити такса в хотелите между 1 и 5  Евро на вечер при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция от клиентите или предварително събрана от водача преди настаняване.
- Не обявените хотели в програмите, ще бъдат обявени 7 дни преди отпътуването.
- Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена
- Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носният в себе си  от месната валута в съответните градове когато пътуват.
- Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
- Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.
- Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
- Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.
- Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 работни дни преди датата на отпътуване.
- При самолетните програми, когато се ползват полети на ниско тарифни компании (WIZZ air, RYAIAN air) цената на чекирания  багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в  WIZZ air и RYAIAN air
- Застраховка "Отмяна на Пътуване" на фирма Групама ЕАД може да намерите информация ТУК. Сумата за застраховка отмяна на пътуване не се възстановява, Общи условия за застраховка "Отмяна на Пътуване"
- Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 7500180000124 / с валидност от 00:00 часа на 15.03.2018 до 24:00 часа на 14.03.2019 на ”ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ” ЕАД. Адрес: гр.София 1124 бул. Цариградско шосе № 47А,Блок В ет.3(вход от ул. Николай Ракитин) тел. +359 2 915 88 88, За щети: 0700 123 32; е-маил: office@groupama.bg
 
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЕСТИНАЦИИТЕ: ЗагребБолония - Пиза - Лука - Монтекатини  - Сан Джиминяно - Волтера - Сиена - Флоренция
 

 
ОФЕРТА № 189536

ЛЮБОПИТНО!!!

Болония е един от най-известните и красиви градове в Италия, известна с културните вълшебства, които е дал на този света.От Болония идват прочутите талиатели, мортаделата, лазанята и разбира се прословутите спагети Болонезе, които местните наричат „spaghetti al ragu”. Заслужила своетовно признание със своите вина и ястия, Болония често е наричана с „гальовното” име – Тлъстата Болония.
Сан Джиминяно. (San Gimignano) е малък крепостен град, намиращ се на хълм. Принадлежи към провинция Сиена в региона Тоскана. Населението на града е 7 105 жители (по данни от 2006г.), а площта му е 138 кв.км. Сан Джиминяно е основан през III в.пр.Хр. от етруските, което означава , че града е с много богата история. Символът на Сан Джиминяно в международен мащаб са 14-те му кули – с различна височина и стил. Там можете да видите множество църкви, но има две основни – Collegiata (построена е X век със статут на катедрала, по – късно става църква. Интерес представляват фреските, с които са покрити целите стени) и Sant'Agostino( в нея се съхраняват произведения на изкуството на много италиански ренесансови творци). В двореца на Сан Джиминяно се помещава градската галерия, където можете да се насладите на творби на Пинтурикио (Бернардино ди Бето), Беноцо Гоцоли, Филипо Липи, Доменико ди Микелино, Пиер Франческо Фиорентино и др. В залата Данте в двореца се намира невероятната фреска на Липо Меми, а също можете да видите и кулата на двореца - Torre del Podest? или Torre Grossa (построена 1311г. с височина 44м).
Волтера (на италиански Volterra) е малък живописен град и община в Италия, в региона Тоскана, провинция Пиза, в географския район Валдичечина. Населението е 11 309 души по данни от преброяването през 2004 г. Град Волтера има 3 000-годишна история. Възможно е в него да се намерят свидетелства и следи от всяка историческа епоха, което придава една уникалност на този град на изкуството. Древните стени на града, впечатляващата Порта ал'Арко (Porta all'Arco), некрополът на Мармини (Marmini) и многобройните археологички находки, запазени в музея Етруско Гуарначи (като например Ombra della Sera със своя уникален профил, погребалните урни и изящно изработените бижута)) са свидетества за етруския период. Днес градът е запазил средновековния си облик не само в градските стени, датиращи от 12в., но и в самия си изглед със своите тесни улици, дворци, кули и църкви. Ренесансът също е оказал влияние върху този град, но без да променя подчертания му средновековен характер. Град Волтера се намира в италианския регион Тоскана между реките Бра (Bra) и Чечина (Cecina). Наричан е още „ветровитият град”, поради факта, че е разположен върху хълмове, намиращи се между долините на Тоскана. Като град с етруски произход, през 11в. той се превръща във важно седалище на епископи. В днешно време той е град на изкуството, а като съкровище, той пази един уникален римски амфитеатър. Районът е много богат на алабастър и оникс, чрез които се развива местното занаятчийство. Туристите (а и не само те) могат спокойно да посетят работилниците и да видят как работят майсторите.