Екскурзионна почивка в Хърватия- Хвар
Екскурзионна почивка в Хърватия- Хвар
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:


  Екскурзионна почивка в Хърватия- Хвар
 
 
 
Цена от: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!
Маршрут: София – Загреб - Плитвишките езера – Хвар - Сплит – Тригор – Брач – Дубровник – Будва – Котор - София
Продължителност: 8 дни/7 нощувки
Транспорт: автобус
 
Дати: 

21.05.2018 – 28.05.2018
16.06.2018 - 23.06.2018
14.07.2018 - 21.07.2018
28.07.2018 – 04.08.2018
24.08.2018 – 31.08.2018
21.09.2018 – 28.09.2018

 
 
ОТСТЪПКИ: 
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена; 
- студенти и пенсионери, за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена; 
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат =>2% отстъпка от пакетната цена
 
Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!
 
 
ПРОГРАМА:
1-ви ден: Тръгване от Бургас – Сливен- Хасково - Стара Загора – Пловдив - Пазарджик (срещу доплащане и допълнително предпотвърждаване при събран минимум поне  10 човека) и от София в 7:45 ч. от международна автогара „Сердика”. Вечерта пристигане в Хърватия. Вечерна разходкас разглеждане на  Катедралата “Възнесение Богородично” в нео-готически стил; сградите на Парламента и на Президентския дворец; известният площад “Бан Елячич”.Настаняване в хотел. Нощувка в Загреб.
 
2-ри ден: Закуска. Отпътуване за Плитвишките езера - тюркоазените очи на Хърватска. Разходка  около 2- 3 часа из най-известния национален парк на Хърватска. Той представлява 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви. Системата условно се разделя на горни и долни езера. Долните езера лежат върху варовити скали и образуват малки водопади.  Нощувка в Хвар.
 
3-ти ден: Закуска. Свободно време за плаж. След обед разходка в Хвар царицата на хърватска Далмация и е класиран в Топ 10 на най-красивите острови на нашата планета. Град Хвар е разположен около красив залив. Около обширния му централен площад – Тръг Светог Стиепана, са накацали сгради, напомнящи за средновековния град, красиво застроен и облицован с гладки варовикови плочи. Град Хвар предлага и други необятни исторически забележителности, като най-известната сред тях е историческият публичен театър, който датира от XVI век. Друг спомен от миналото на остров Хвар и доказателство за стратегическото му значение е запазената крепост от ХVI в., издигаща се над града и наричана Шпаньола заради испанските си архитекти. Архитектурна забележителност от каталога на остров Хвар е францисканският манастир от ХV в., построен за убежище на моряците. 500-годишните кипариси, които растат в манастирския двор, символизират продължителната историческа приемственост по тези места.Освен, че е перла в короната на Хърватия, освен, че е Ривиерата на Далмация, остров Хвар е и „островът на лавандулата“. Това се дължи на факта, че по земите на острова е развито мащабно отглеждане и преработка на това растение, започнало през ХIХ в. и захранващо със суровина френската парфюмерийна промишленост. Нощувка в Хвар.
 
4-ти ден: Закуска. Свободно време за плаж. Нощувка в Хвар.
 
5-ти ден: Закуска. Свободно време за плаж или  екскурзия по желание до Сплит и Тригор. Отпътуване за втория по големина град в Хърватия – Сплит (211 хил жит.). Този прелестен, старинен пристанищен град, под хълма Мариан е обкръжен с архитектурни забележителности от римляните до днес. Разглеждане на величествения двореца на Диоклециан, Катедралата, разходка в стария град. Продължаване за Тригор, който е част от списъка на ЮНЕСКО, е разположен на малък остров между територията на Хърватия и остров Чиово. Богатата култура на града е създадена под влиянието на гърците, римляните и венецианците. Трогир е най – добре съхраненият комплекс в цяла Централна Европа. Центърът на историческия град е заобиколен от крепостни стени, строени през XV век. Вътре се намират замъкът Камерленго(построен от венецианците през XV век), кула, старинни жилища и дворци. В историческият център има 10-тина църкви и много сгради от XIII век. Градската порта датира от XVII век., а замъка на Дюка и малкия и големия замък Чипико са от XV век. Интересна е катедралата Св.Лорънс от Трогир, която е построена през XIII век, като западния портал на катедралата е творение на известния хърватски майстор – Радован. Нощувка в Хвар.
 
6-ти ден: Закуска. Свободно време за плаж или  екскурзия по желание до Брач. Брач е остров в Адриатическо море в Хърватия, с площ от 396 кв. км., което го прави най-големият остров в областта Далмация, и третият по големина в Адриатическо море. Населението му наброява около 14 000 жители.Най-високият му връх е Св. Вид, чиято височина възлиза на 778 м., което го прави най-високата островна точка в Адриатическо море. Главният град тук носи името Супетар, в който живеят около 3000 души. Островът е административно разделен на един град и седем общини, включително и на двадесет и две селища. На остров Брач се намира най-голямото летище спрямо всички околни острови в Далмация, носещо името “Бол” Връщане в Хвар. Нощувка в Хвар.
 
7-ми ден: Закуска. Отпътуване за Дубровник. Разглеждане на Дубровник с екскурзовод. Крепостни стени и кули, тесни улички, фонтани, катедрали, часовникови кули, каменни плочи, манастири и църкви. Това е градът на най-красивите кафенета на открито. Разглеждане на Княжев двор, паметника на Орландо /1418г./, улица Страдун, черквата “Св.Спас”, Францисканския манастир, Доминиканския манастир, черквата “Св.Влах” – светецът, защитник на града. Част от задължителната програма е Дворецът на Принцовете, построен от Онофрий делла Кава в готическо-ренесансов стил на мястото на предишния дворец от XII-XIII в. Продължаване за БудваНощувка в Будвенса Ривиера.
 
8-ми ден: Закуска. Отпътуване за България с отбиване в Котор - едноизумително съчетание от планина и море.Разходка в Котор -сгушил се е в тясното плато в подножието на варовиковия планински масив Ловчен, издигащ се на югоизток от града. Известен като – невестата на Адриатика. Котор и до днес счита крепостните стени за едно от най-важните наследства, завещани от миналото. Те са навсякъде – около града, над града и около укрепения хълм „Свети Иван”. Най-старата археологическа находка в Котор е раннохристиянска базилика от VI в., открита под църквата „Света Мария Коледяте” в непосредствена близост до главната порта на Стария град. За символ на Котор обаче се смята катедралата „Свети Трифон”, построена през X в и осветена през XII.  Разглеждане на Часовниковата кула, „Стълб на срама”, Църквата „Свети Лука” църквата „Св. Николай” и църквата на манастира „Св. Клер”площад „Св. Лука” ибароковия дворец от ХVIII в., някога изпълнявал функцията на руско консулство, театър „Наполеон” от XIX в., по-късно превърнат в Кметство и днес – част от хотел, Готическият дворец „Бескуча” и разбира се – пристанището. Пристигане в София късно вечерта.
 
 
ТАЗИ ПРОГРАМА Е ПРОДУКТ НА “АЛЕГРА ВИ ТУР”.
 
 
Цената при минимум 40 човека включва:
- 7 нощувки в хотели 2* и 3 * , хотелите са в градовете или района на градовете (5 –Хвар; 2 в Будвенска Ривиера);
- 7 закуски в ресторантите на хотелите;
- транспорт и транспортни разходи с автобус 3 *;
- екскурзоводско обслужване;
- представител от фирма „АЛЕГРА ВИ ТУР”;
 
Цената не включва:
- медицинска застраховка за останалите държави ( около 8 лв в зависимост от възрастта на човек при покрите  5 000 ЕВРО на Застрахователна компания ГРУПАМА ЕАД)- заплаща се предварително в офиса;
- доплащане за самостоятелна стая – 30 % върху основната цена - заплаща се предварително в офиса;
- екскурзия по желание до Сплит и Тригор при минимум 20 човека- 30 евро- заплаща се предварително в офиса;
- екскурзия по желание до Брач  при минимум 20 човека- 20 евро- заплаща се предварително в офиса;
- застраховка "Оттмяна на пътуване" на фирма Групама ЕАД- повече информация може да намерите ТУК;
- музейни такси (посещенията са по желание) - за ориентировъчни цени  виж МУЗЕИ.
Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- По всички автобусни програми има възможнст за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново (срещу доплащане и предпотвърждение при събран минимум 10 човека);
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.
- Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни. 
- Срок за записване: до запълване на свободните места.
- Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант  на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.
- Възможно е в някои от хотелите да изискват такса при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция или от водача преди настаняване.
- Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена
- Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носият в себеси  от месната валута в съответните градове когато пътуват.
- Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
- Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.
- Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
- Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.
- Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 работни дни преди датата на отпътуване.
- При самолетните програми, когато се ползват полети на нискотарифни компании (WIZZ air, RYAIAN air) цената на чекирания  багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в  WIZZ air и RYAIAN air
- На програмите с включен самолетен билет, пакетната цена може да претърпи промени в зависимост от цената на самолетния билет или летищни такси.
- Застраховка "Отмяна на Пътуване" на фирма Групама ЕАД може да намерите информация ТУК. Сумата за застраховка отмяна на пътуване не се възстановява, Общи условия за застраховка "Отмяна на Пътуване"
- Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 7500160000092 на ”ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ” ЕАД
 
 
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЕСТИНАЦИИТЕ: Загреб, Плитвишки езера, Белгард
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЪРЖАВИТЕ: Сърбия, Хърватия 
 
ОФЕРТА № 202081