Екскурзии до Хърватия
Екскурзия до Дубровник, Будва, Котор и Плитвички езера
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:


Дубровник  Будва Котор и  Плитвички езера
 
Цена от: 545 лв.
Маршрут: Будва - Котор - Дубровник - Сплит - Плитвички езера - Загреб
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати:

05.04.2017 - 09.04.2017

03.05.2017 - 07.05.2017

20.06.2017 - 24.06.2017

25.07.2017 - 29.07.2017

05.09.2017 - 09.09.2017

20.09.2017 - 24.09.2017

Отстъпки за ранни записвания:
5 месеца преди датата на отпътуване - 6 %
4 месеца преди датата на отпътуване - 5 %
3 месеца преди датата на отпътуване - 4 %               
2 месеца преди датата на отпътуване - 2 %
 
Цената включва:
- 4 нощувки в хотели 2* и 3 *, хотелите са в градовете или района на градовете (2 - Будва/Будвенска Ривиера, 1 - Сплит, 1 – Загреб);
- 4 закуски в ресторантите на хотелите;
- 3 вечери в ресторанта на хотелите в 2 - Будва/Будвенска Ривиера, 1 – Сплит;
- транспорт и транспортни разходи с автобус 3 * ;
- екскурзоводско обслужване; 
- представител от фирма „АЛЕГРА ВИ ТУР”;
 
Цената не включва:
- медицинска застраховка (около 6 лв на човек до 64 г при 5000 ЕВРО покритие на Застрахователна компания ГРУПАМА ЕАД, за клиенти над 65 год. има оскъпяване) - заплаща се предварително в офиса;
- доплащане за самостоятелна стая - 30 % от пакетната цена - заплаща се предварително в офиса;
- вход + корабче за Плитвички езера – 25 евро- - заплаща се предварително в офиса;
- вечеря по желание – 10 евро изисква се предварителна резервация - заплаща се предварително в офиса;
- разходка до о-в Локрум с корабче - 100  куни (с включена входна такса за Локрум) заплаща се на място;
- сити такси за хотелите около 1 евро на нощувка, заплаща се на място;
- застраховка "Оттмяна на пътуване" на фирма Групама ЕАД- повече информация може да намерите ТУК;
- музейни такси (по желание) - за ориентировъчни цени виж МУЗЕИ.
Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.
ОТСТЪПКИ:
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти и пенсионери, за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат =>2% отстъпка от пакетната цена.
Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!
 
ПРОГРАМА :
1 ден. Тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново (срещу доплащане и допълнително предпотвърждаване при събран минимум поне  10 човека).Тръгване в 06:00 ч от международна автогара Сердика- София. Настъняване в хотел в Будва или Будвенска Ривиера. Вечеря. Нощувка в Черна гора.
2 ден. Закуска.  Свободно време Будва илиекскурзия по желание до Котор . Отпътуване за  Котор - едноизумително съчетание от планина и море. Разходка в Котор -сгушил се е в тясното плато в подножието на варовиковия планински масив Ловчен, издигащ се на югоизток от града. Известен като – невестата на Адриатика. Котор и до днес счита крепостните стени за едно от най-важните наследства, завещани от миналото. Те са навсякъде – около града, над града и около укрепения хълм „Свети Иван”. Най-старата археологическа находка в Котор е раннохристиянска базилика от VI в., открита под църквата „Света Мария Коледяте” в непосредствена близост до главната порта на Стария град. За символ на Котор обаче се смята катедралата „Свети Трифон”, построена през X в и осветена през XII.  Разглеждане на Часовниковата кула, „Стълб на срама”, Църквата „Свети Лука” църквата „Св. Николай” и църквата на манастира „Св. Клер”; площад „Св. Лука” ибароковия дворец от ХVIII в., някога изпълнявал функцията на руско консулство, театър „Наполеон” от XIX в., по-късно превърнат в Кметство и днес – част от хотел, Готическият дворец „Бескуча” и разбира се – пристанището. Вечеря.  Нощувка в Черна гора.
3 ден. Закуска. Отпътуване за Дубровник. Разглеждане на Дубровник с екскурзовод. Крепостни стени и кули, тесни улички, фонтани, катедрали, часовникови кули, каменни плочи, манастири и църкви. Това е градът на най-красивите кафенета на открито. Разглеждане на Княжев двор, паметника на Орландо /1418г./, улица Страдун, черквата “Св.Спас”, Францисканския манастир, Доминиканския манастир, черквата “Св.Влах” – светецът, защитник на града. Част от задължителната програма е Дворецът на Принцовете, построен от Онофрий делла Кава в готическо-ренесансов стил на мястото на предишния дворец от XII-XIII в. Свободно време или разходка до остров Локрум. Отпътуване за Сплит. Вечеря. Нощувка в Сплит.
4 ден. Закуска. Кратка разходка в Сплит- втория по големина град в Хърватия (211 хил жит.). Този прелестен, старинен пристанищен град, под хълма Мариан е обкръжен с архитектурни забележителности от римляните до днес. Отпътуване за Плитвички езера-25 евро. Плитвичките езера в Хърватия са серия от 16 планински езера. Едно прекрасно място, което ще ви накара да се почувствате като попаднали в Рая , като акустирали на романтичен остров, за който само сте мечтали. Спиращи дъха гледки и неповторимо изживяване ще оставят дълбока следа в спомените ви. През 1949 година са обявени за национален парк, а от 1979 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО на световното наследство. Езерата се делят на Горни и Долни. Най-високото от тях - Прошчанското езеро, се намира на 639 м надморска височина, а най-ниското - Новаковича брод, е на 503 м Към природните ценности на парка спадат и 20 пещери. Повечето от пещерите са в района на Плитвица, като особен интерес представляват пещерите в шуплестия варовик, възникнали под водопадите. Престой (около 3 ч.). Продължаване за Загреб по желание вечеря срещу заплащане от 10 евро. Нощувка в Загреб.
5 ден. Закуска. Кратка  Разходка в Загреб разглеждане на централния площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св.Марко , Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Отпътуване за България. Пристигане вечерта.
 
ТАЗИ ПРОГРАМА Е ПРОДУКТ НА “АЛЕГРА ВИ ТУР”.
 ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- По всички автобусни програми има възможност за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново (срещу доплащане и препотвърждение при събран минимум 10 човека);
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години не придружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.
- Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни. 
- Срок за записване: до запълване на свободните места.
- Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант  на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.
- В някои от държавите е задължително да се плаща сити такса в хотелите между 1 и 5  Евро на вечер при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция от клиентите или предварително събрана от водача преди настаняване.
- Не обявените хотели в програмите, ще бъдат обявени 7 дни преди отпътуването.
- Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена
- Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носният в себе си  от месната валута в съответните градове когато пътуват.
- Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
- Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.
- Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
- Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.
- Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 работни дни преди датата на отпътуване.
- При самолетните програми, когато се ползват полети на ниско тарифни компании (WIZZ air, RYAIAN air) цената на чекирания  багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в  WIZZ air и RYAIAN air
- Застраховка "Отмяна на Пътуване" на фирма Групама ЕАД може да намерите информация ТУК. Сумата за застраховка отмяна на пътуване не се възстановява, Общи условия за застраховка "Отмяна на Пътуване"
- Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 7500170000193 / с валидност  от 00:00 часа на  15.03.2017 до 24:00 часа на 14.03.2018 на ”ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ” ЕАД. Адрес: гр.София 1124 бул. Цариградско шосе № 47А,Блок В ет.3(вход от ул. Николай Ракитин) тел. +359 2 915 88 88, За щети: 0700 123 32; е-маил: office@groupama.bg
 
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЕСТИНАЦИИТЕ: Будва, Котор, Дубровник,  Плитвички езера, Сплит Загреб,
 
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЪРЖАВИТЕ:
 
ОФЕРТА № 193781
Полезни връзки:

Великден в Дубровник | Великден в Хърватия | Великден в Черна Гора | Великден в Будва | Великден в Котор | екскурзии до Будва | екскурзия до Будва | екскурзии Будва | екскурзия Будва | автобусни екскурзии до Будва | автобусна екскурзия до Будва | самолетни екскурзии до Будва | самолетна екскурзия до Будва | автобусна екскурзия Будва | автобусни екскурзии Будва | самолетна екскурзия Будва | самолетни екскурзии Будва | самолетна екскурзия Будва | информация за Будва | любопитни факти за Будва | оферти до Будва | оферта за Будва | екскурзии до Котор | екскурзия до Котор | екскурзии Котор | екскурзия Котор | автобусни екскурзии до Котор | автобусна екскурзия до Котор | самолетни екскурзии до Котор | самолетна екскурзия до Котор | автобусна екскурзия Котор | автобусни екскурзии Котор | самолетна екскурзия Котор | самолетни екскурзии Котор | самолетна екскурзия Котор | информация за Котор | любопитни факти за Котор | оферти до Котор | оферта за Котор | екскурзии до Дубровник | екскурзия до Дубровник | екскурзии Дубровник | екскурзия Дубровник | автобусни екскурзии до Дубровник | автобусна екскурзия до Дубровник | самолетни екскурзии до Дубровник | самолетна екскурзия до Дубровник | автобусна екскурзия Дубровник | автобусни екскурзии Дубровник | самолетна екскурзия Дубровник | самолетни екскурзии Дубровник | самолетна екскурзия Дубровник | информация за Дубровник | любопитни факти за Дубровник | оферти до Дубровник | оферта за Дубровник | екскурзии до Хърватия | екскурзия до Хърватия | екскурзии Хърватия | екскурзия Хърватия | автобусни екскурзии до Хърватия | автобусна екскурзия до Хърватия | самолетни екскурзии до Хърватия | самолетна екскурзия до Хърватия | автобусна екскурзия Хърватия | автобусни екскурзии Хърватия | самолетна екскурзия Хърватия | самолетни екскурзии Хърватия | самолетна екскурзия Хърватия | информация за Хърватия | любопитни факти за Хърватия | оферти до Хърватия | оферта за Хърватия | автобусни екскурзии | самолетни екскурзии | още оферти от Алегра Ви Тур | Екскурзии в Хърватия | Екскурзии в Будва |