Екскурзии до Италия
Магията на Венеция
Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:
27.04.2018г., 23.05.2018г., 20.06.2018г., 22.08.2018г., 05.09.2018г., 20.09.2018г.,
Магията на Венеция
 
Цена от: 280 лв.
Маршрут: София- Венеция -Болония- Сан Марино-Верона - Падуа - София
Продължителност: 5 дни /3 нощувки
Транспорт: aвтобус
Дати:

27.04.2018-01.05.2018
23.05.2018-27.05.2018
20.06.2018-24.06.2018
22.08.2018-26.08.2018
05.09.2018-09.09.2018
20.09.2018-24.09.2018
 
Отстъпки за ранни записвания:
- 5 месеца преди датата на отпътуване 6 %
- 4 месеца преди датата на отпътуване 5 %
- 3 месеца преди датата на отпътуване 4 %
- 2 месеца преди датата на отпътуване 3 %
 
Цената от 235 лв.  при група от 45 човека включва:
- 3 нощувки  в хотели 2* и 3 * в околностите, а някои и в центровете на градовете  ( 2 - в  района на Венеция); (1- Словения/Хърватия)
- 3 закуски в ресторантите на хотелите;
- транспорт и транспортни разходи с автобус 3 * ;
- екскурзоводско обслужване;  
- представител от фирма „АЛЕГРА ВИ ТУР”;
 
Цената не включва:
- медицинска застраховка (около 7 лв на човек при 5000 ЕВРО покритие на Застрахователна компания ГРУПАМА ЕАД, за клиенти над 65 год. има оскъпяване)- заплаща се предварително в офиса;
- вечеря по желание в Лидо ди Йезоло - 15 евро - заплаща се предварително в офиса;
- корабче от Пунта Сабионе - 25 евро включва: двупосочен билет, паркинг, вход Венеция + островите Мурано и Бурано -  заплаща се предварително в офиса;
- екскурзия по желание Верона - Падуа при минимум 20 човека - 22 евро - заплаща се предварително в офиса;
- екскурзия по желание до Сан Марино с бонус отбиване в Болония при минимум 20 човека - 35 евро - заплаща се предварително в офиса;
- доплащане за самостоятелна стая - 30 % от пакетната цена - заплаща се предварително в офиса
- сити такси за хотелите около 1 евро на нощувка, заплаща се на място;
- застраховка "Отмяна на пътуване" на фирма Групама ЕАД- повече информация може да намерите ТУК;
- музейни такси (по желание) - за ориентировъчни цени виж МУЗЕИ.
Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.
 
ОТСТЪПКИ:
- деца до 11.99 г. => 10%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти и пенсионери, за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат =>2% отстъпка от пакетната цена
Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!
 
 
ПРОГРАМА: 
 
1-ви ден: Тръгване: от Бургас – Сливен - Хасково - Стара Загора - Пловдив - Пазарджик (срещу доплащане); от София в 14 ч. от международна автогара Сердика - Нощувка Словения/Хърватия.
 
2-ри ден: Пристигане в района на Венеция. Разходка до острова на венецианското стъкло – Мурано, и острова на дантелата Бурано. Продължаване за Венеция - един от най-красивите градове на Европа. Качване на корабче от Пунта Сабионе (25 евро включва: двупосочен билет, паркинг, вход Венеция + островите Мурано и Бурано) и слизане след 40 мин. на най-прекрасния площад във Венеция - Сан Марко, около който е възникнал целият великолепен архитектурен ансамбъл. С местен екскурзовод ще видите неповторимата базилика Сан Марко - някогашен център на духовния, религиозния, исторически живот на венецианци. До него ще видите Часовниковата кула и оформящите площада представителни сгради на новата и старата Прокурации. Срещу базиликата е 98.6-метровата камбанария, където Галилео Галилей е показал за първи път изобретения от него телескоп. До камбанарията се намира забележителното творение на Сан Сорино - Библиотеката. Срещу Библиотеката ще видите и двореца на Дожите - най-представителното здание във Венеция, героична поема, създадена от камък и багри, свързан с Моста на Въздишките. В края на малкия площад Пиацета, оформящ се между Библиотеката и двореца на Дожите, ще видите двете колони, донесени от Сирия, или “последен акорд от каменната симфония, обкръжаваща най-прекрасния площад на Венеция”. Разходката ще продължи по малките улички, старинните малки мостове и безброй канали, които ще ви заведат до друг символ на Венеция - моста Риалто, един от най-живописните мостове в света. Тук завършва пешеходната разходка и започва вашето свободно време.  Вечеря по желание срещу доплащане 15 евро. Нощувка в района на Венеция.
 
3-ти ден: Закуска.  Екскурзия по желание до Сан Марино с бонус отбиване в Болония с доплащане 35 евро. Посещение на фонтана на Нептун; площад “Маджоре”; базиликата “Сан Петронио”; и двете кули - символ на града - 2 часа разходка. Продължаване за малката китна република Сан Марино (безмитна зона) (35 евро). Връщане във Венеция. Нощувка в района на Венеция.
 
4-ти ден: Закуска.   Екскурзия по желание до  Верона  с доплащане 22 евро. Разглеждане на   Арена ди Верона, къщата на Жулиета, пл. „Бра”, площад „Ербе”.  Продължаване за Падуа - столица на провинцията Падуа и икономически и комуникационен център в автономния регион Венето. Разглеждане на центъра на града - пл. “Сан Антонио” с базиликата “Сан Антонио” (Basilica di Sant'Antonio da Padova) или е позната също като Ил Санто (Il Santo), конната статуя на венецианския генерал Еразмо Гатамелата (Erasmo da Narni), която е  изработена от Донатело, и площад “Прато де ла Вале”.  Отпътуване за България.
 
5-ти ден: Пристигане в София около обяд.
 ТАЗИ ПРОГРАМА Е ПРОДУКТ НА “АЛЕГРА ВИ ТУР”.
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- По всички автобусни програми има възможност за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново (срещу доплащане и препотвърждение при събран минимум 10 човека);
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години не придружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.
- Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни. 
- Срок за записване: до запълване на свободните места.
- Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант  на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.
- В някои от държавите е задължително да се плаща сити такса в хотелите между 1 и 5  Евро на вечер при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция от клиентите или предварително събрана от водача преди настаняване.
- Не обявените хотели в програмите, ще бъдат обявени 7 дни преди отпътуването.
- Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена
- Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носният в себе си  от месната валута в съответните градове когато пътуват.
- Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
- Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.
- Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
- Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.
- Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 работни дни преди датата на отпътуване.
- При самолетните програми, когато се ползват полети на ниско тарифни компании (WIZZ air, RYAIAN air) цената на чекирания  багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в  WIZZ air и RYAIAN air
- Застраховка "Отмяна на Пътуване" на фирма Групама ЕАД може да намерите информация ТУК. Сумата за застраховка отмяна на пътуване не се възстановява, Общи условия за застраховка "Отмяна на Пътуване"
- Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 7500170000193 / с валидност  от 00:00 часа на  15.03.2017 до 24:00 часа на 14.03.2018 на ”ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ” ЕАД. Адрес: гр.София 1124 бул. Цариградско шосе № 47А,Блок В ет.3(вход от ул. Николай Ракитин) тел. +359 2 915 88 88, За щети: 0700 123 32; е-маил: office@groupama.bg
 
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЕСТИНАЦИИТЕ: Венеция, Болония, Сан Марино, Верона, Падуа 

ОФЕРТА № 188864

ЛЮБОПИТНО!!!
Верона - градът е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Сред забележителностите на Верона е живописният площад „Ербе” в центъра на града. В централната част се намират също Търговският дом (1301 г.), градската управа (Ратуша), 83-метровата кула на Ламбертите (1172), наричана още Кулата с камбаните, както и готическият фонтан на Веронската Мадона от 1368 г.

Амфитеатърът е създаден през I век от н. е. На него са се водели гладиаторски борби и рицарски турнири. Побира 20 000 зрители. На сцената на Арена ди Верона са пели известните български оперни певци Николай Гяуров, Гена Димитрова и Райна Кабаиванска. Оперният сезон ежегодно привлича над 500 000 италианци и чужденци. Къщата на Жулиета, строена през XIII век, се намира в близост до площад „Ербе“. Била е собственост на рода Капулети. Във вътрешния двор на къщата се намира скулптура на Жулиета, направена от бронз. Може да се види и прочутият балкон, от който Жулиета се е виждала със своя любим Ромео. Къщата на Ромео също е в готически стил, построена е през XIV век.

Площад на Синьорията В центъра на площада може да се види скулптура на Данте Алигиери, изработена от скулптора Уго Занони. Там се намират Дворецът на правосъдието и Дворецът на градския съвет.

Базиликата „Сан Зено“ – уникална с олтарения си триптих и камбани от средата на XI век, в нея са погребани мощите на св. Зенон, покровителя на Верона. Базиликата „Св. Анастасия“ – сред най-големите храмове във Верона.
Полезни връзки:
екскурзии до Венеция | екскурзия до Венеция | екскурзии до Падуа | екскурзия до Падуа | екскурзии Венеция | екскурзия Венеция | екскурзии Падуа | екскурзии Падуа | автобусни екскурзии до Венеция | автобусна екскурзия до Венеция | автобусни екскурзии до Падуа | автобусна екскурзия до Падуа | самолетни екскурзии до Венеция | самолетна екскурзия до Венеция | самолетни екскурзии до Падуа | самолетна екскурзия до Падуа | автобусна екскурзия Венеция | автобусни екскурзии Падуа | автобусна екскурзия Падуа | самолетни екскурзии Венеция | самолетна екскурзия Венеция | самолетни екскурзии Падуа | самолетна екскурзия Падуа | информация за Венеция | информация за Падуа | любопитни факти за Венеция | любопитни факти за Падуа | оферти до Венеция | оферта за Венеция | оферти до Падуа | офертиа за Падуа | екскурзии до Италия | екскурзия до Италия | екскурзии до Болония | екскурзия до Болония | екскурзии Италия | екскурзия Италия | екскурзии Болония | екскурзии Болония | автобусни екскурзии до Италия | автобусна екскурзия до Италия | автобусни екскурзии до Болония | автобусна екскурзия до Болония | самолетни екскурзии до Италия | самолетна екскурзия до Италия | самолетни екскурзии до Болония | самолетна екскурзия до Болония | автобусна екскурзия Италия | автобусни екскурзии Болония | автобусна екскурзия Болония | самолетни екскурзии Италия | самолетна екскурзия Италия | самолетни екскурзии Болония | самолетна екскурзия Болония | информация за Италия | информация за Болония | любопитни факти за Италия | любопитни факти за Болония | оферти до Италия | оферта за Италия | оферти до Болония | офертиа за Болония | автобусни екскурзии | самолетни екскурзии | още оферти от Алегра Ви Тур | екскурзии до Верона | екскурзия до Верона | екскурзии до Сан Марино | екскурзия до Сан Марино | екскурзии Верона | екскурзия Верона | екскурзии Сан Марино | екскурзии Сан Марино | автобусни екскурзии до Верона | автобусна екскурзия до Верона | автобусни екскурзии до Сан Марино | автобусна екскурзия до Сан Марино | самолетни екскурзии до Верона | самолетна екскурзия до Верона | самолетни екскурзии до Сан Марино | самолетна екскурзия до Сан Марино | автобусна екскурзия Верона | автобусни екскурзии Сан Марино | автобусна екскурзия Сан Марино | самолетни екскурзии Верона | самолетна екскурзия Верона | самолетни екскурзии Сан Марино | самолетна екскурзия Сан Марино | информация за Верона | информация за Сан Марино | любопитни факти за Верона | любопитни факти за Сан Марино | оферти до Верона | оферта за Верона | оферти до Сан Марино | офертиа за Сан Марино |