Екскурзии до Австрия
Будапеща и Виена - вариант 2
Маршрут: София - Будапеща - Виена-София

Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

 
 

Будапеща и Виена
Вариант 2
 
 
 

 

Цена от: 530 лв.

 

 

Маршрут: София - Будапеща - Виена-София
Продължителност: 5 дни / 3 нощувки
Транспорт: aвтобус

 

Дати:

 

 
25.04.2019 - 29.04.2019
22.05.2019 - 26.05.2019
12.06.2019 - 16.06.2019
04.09.2019 - 08.09.2019
 
Отстъпки
За ранни записвания:

- 6 месеца преди датата на отпътуване 7%
- 5 месеца преди датата на отпътуване 6 %
- 4 месеца преди датата на отпътуване 5 %
- 3 месеца преди датата на отпътуване 3 %
 
 
ОТСТЪПКИ: 
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена; 
- студенти и пенсионери, за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена; 
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат =>2% отстъпка от пакетната цена.
 
Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!

  

 
 
ПРОГРАМА 
 
1-ви ден: Тръгване: от Бургас – Сливен- Хасково - Стара Загора – Пловдив - Пазарджик (срещу доплащане и допълнително предпотвърждаване при събран минимум поне  10 човека) и от София в 8:30 ч. от международна автогара „Сердика”. Пристигане в Будапеща. Нощувка в Будапеща.
 
2-ри ден: Закуска. Отпътуване за ВиенаТуристическа обиколка на Виена (автобусна до обяд) с местен екскурзовод на български език с разглеждане на малкия ринг и историческия център - статуята на генерал Радецки, Паметниците на Гьоте и Шилер, Парламента, Кметството, Борсата, Университета, Дантелената катедрала, Операта, стария град с Операта, Двореца Белведере, Двореца Шьонбрун (градините), новия квартал на Виена до Дунава, Ексцентричните къщи на Хундертвасер, Пратера с най-старото Виенско колело,  Позлатената Статуя на Щраус и Цветния Часовник. След обяд пешеходна разходка с разглеждане на Стария град с паметника на Мария Тереза с Природонаучния и Историческия музеи до него, Катедралата Св. Стефан, Грабена със Статуята на Чумата, Двореца на Хофбургите.  Нощувка във Виена.
 
3-ти ден: Закуска.  По желание екскурзия до манастира Мелк срещу доплащане - 15 евро при минимум 20 човека. Следобяд свободно време за музеи или шопинг и посещение на Двореца Шьонбрун по желание. Вечеря по желание - виенски шницел - 12 Евро Концерт в Бароков дворец – Моцарт, Щраус и балет (по желание около 25 евро).Нощувка във Виена.
 
4-ти ден: Закуска. Свободно време за музеи или шопинг. Вечерта отпътуване за България. Нощно пътуване.
 
5-ти ден: Закуска. Пристигане преди обяд в София.
 
 

 

ТАЗИ ПРОГРАМА Е ПРОДУКТ НА “АЛЕГРА ВИ ТУР”.

 

 

 
 
Цената включва:
- 3 нощувки в хотели 2* и 3 *, хотелите са в градовете или района на градовете (2 – Виена,1- Будапеща);
- 3 закускив ресторанта на хотелите;
- транспорт и транспортни разходи с автобус 3 *;
- екскурзоводско обслужване;
- представител от фирма „АЛЕГРА ВИ ТУР”;
 
 
Цената не включва:
- медицинска застраховка (около 7 лв на човек до 64 г при 5000 ЕВРО покритие на Застрахователна компания ГРУПАМА ЕАД, за клиенти над 65 год. има оскъпяване) - заплаща се предварително в офиса;
- доплащане за самостоятелна стая – 30 % върху основната цена- заплаща се предварително в офиса;
- концерт по желание – 25 евро- заплаща се предварително в офиса;
- вечеря – виенски шницел – по желание срещу долпащане около 12 Евро заплаща се на място;
- сити такси за хотелите около 1 евро на нощувка, заплаща се на място;
- застраховка "Оттмяна на пътуване" на фирма Групама ЕАД- повече информация може да намерите ТУК;
- музейни такси (по желание) - за ориентировъчни цени виж МУЗЕИ.
Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- По всички автобусни програми има възможност за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново (срещу доплащане и препотвърждение при събран минимум 10 човека);
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години не придружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.
- Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни. 
- Срок за записване: до запълване на свободните места.
- Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант  на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.
- В някои от държавите е задължително да се плаща сити такса в хотелите между 1 и 5  Евро на вечер при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция от клиентите или предварително събрана от водача преди настаняване.
- Не обявените хотели в програмите, ще бъдат обявени 7 дни преди отпътуването.
- Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена
- Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носят в себе си  от месната валута в съответните градове когато пътуват.
- Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
- Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.
- Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
- Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.
- Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 работни дни преди датата на отпътуване.
- При самолетните програми, когато се ползват полети на ниско тарифни компании (WIZZ air, RYAIAN air) цената на чекирания  багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в  WIZZ air и RYAIAN air
- Застраховка "Отмяна на Пътуване" на фирма Групама ЕАД може да намерите информация ТУК. Сумата за застраховка отмяна на пътуване не се възстановява, Общи условия за застраховка "Отмяна на Пътуване"
- Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 7500180000124 / с валидност от 00:00 часа на 15.03.2018 до 24:00 часа на 14.03.2019 на ”ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ” ЕАД. Адрес: гр.София 1124 бул. Цариградско шосе № 47А,Блок В ет.3(вход от ул. Николай Ракитин) тел. +359 2 915 88 88, За щети: 0700 123 32; е-маил: office@groupama.bg
 
 
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЕСТИНАЦИИТЕ: БудапещаВиена.
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЪРЖАВИТЕ: АвстрияУнгария.
 
 
 

 ОФЕРТА № 188736

Виена е един от най-красивите и запомнящи се градове по поречието на река Дунав. Тази европейска столица се отличава с елегантността си, красивата си архитектура и традициите в изкуството и музиката. Като столица на бивша империя, днес Виена е една от водещите европейски културни столици. Традициите на Виена в изкуството и културата са вековни шо се отнася за театър, опера, класическа музика и изящни изкуства. Духът им днес се пази жив в Императорския театър (Burgtheater), който заедно с неговият филиал - Akademietheater, се смятат за едни от най-добрите театри в немско-говорещия свят. Особено красива е сградата на Народния театър (Volkstheater Wien) и Театъра в Йозефщат (Theater in der Josefstadt), които са световнопризнати.

Виена е столицата на Австрия и една от двете провинции в държавата. Този най-голям град в Австрия, който има население около 2 милиона жители е разположен в източната част на страната, в близост до границите с Чехия, Словакия и Унгария. През 2001 г. старият градски център на Виена е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. От север и от запад Виена е оградена от гористи хълмове, което придава на града особен чар и красота.

Виена има доста интересна и бурна история. Първоначалното селище на това място възниква около 500 г. пр.н.е. като е създадено от келтите. През 15 г. пр. н.е., Виена става граничен град на Римската империя ("Виндобона"), пазейки границата от немските племена от север. През следващите векове Виена многократно преминава в ръцете на различни завоеватели. През Средновековието във Виена е седалището на династията Бабенберг, а от 1440 г. - на Хабсбургите.

Виена е тайна столица на Свещената Римска империя и център на културата, науката, музиката и изисканата кухня. Благодарение на Виена е спряно османското нашествие в Европа на два пъти -през 1529 и през 1683 г. Своя най-голям разцвет Виена преживява през 18 век, когато се появява бароковата архитектура. Това е времето на калсическата музика, когато Хабсбургите привличат във Виена Бетовен и Моцарт, а малко по-късно Щраус и Шуберт. Към композиторите тук се присъединяват и редица известни писатели и худощници, които оформят културното лице на Виена.

Една от най-големите забележителности на Виена днес е катедралата „Свети Стефан”, която се намира в самия център на града. Тя е емблематична със своя остър изящен връх. Тя е строена в продължение на няколко века на мястото напо-ранна църкован постройка, която е вградена в сегашната. Архитектурата й е готическа, като е забележителна с блестящия си керемиден покрив със символичния австрийски орел отгоре.
Виена кметство

Вътрешността на тази катедрала във Виена е по-запомняща дори от фасада й. Тук може да видите невероятния амвон и олтар. Катедралата има 23 камбани, като една от тях е втората по големина в Европа. Една интересна история разказва, как Бетовен разбрал, че е напълно глух, когато видял птици да излитат подплашени от покрива на Св. Стефан, но не могъл да чуе звъна на камбаните.

Историческият център на Виена векове наред е бил обграден със стени за да защити града от потенциални нападатели. През 1857 г. обаче стените са срутени, в резултат на което Виена започва да се разраства и се слива с околните селища. На тяхно място е направен широк булевард Рингщтрасе, както и забележителни обществени и частни сгради, паметници и паркове. Сред тях е и бившият императорски дворец Хофбург, който дълго е използван за зимна резиденция на австрийското императорско семейство. В наши дни той е и официалната резиденция на австрийския президент.

През 1938 г. в Хофбург Хитлер официално оповестява аншлуса на Австрия. Красивият Хофбург във Виена се разпростира на площ от 240 000 кв.м., като целият комплекс е съставен от 18 тракта и цели 19 двора. В императорския дворец са разположени Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти, оръжейната колекция на императора и Испанското училище по конна езда. В съкровищницата му се пазят и скъпоценности и бижутата на Хабсбургите.
Хофбург във Виена

Друга невероятна и красива постройка във Виена е тази на двореца Шонбрун. Този замък е построен по поръчка на Леополд l, а според мнозина е по-грандиозен и красив от Кралския дворец. Тук се намира императорската съкровищница, която съдържа огромно изобилие и богатство от светски и църковни златни украшения и скъпоценности. Край обширната Виенска гора е разположен и дворецът Лихтенщайн, който е една от забележителните средновековни постройки на територията на Австрия.
Полезни връзки:

екскурзии до Виена | екскурзия до Виена | екскурзии Виена | екскурзия Виена | автобусни екскурзии до Виена | автобусна екскурзия до Виена | самолетни екскурзии до Виена | самолетна екскурзия до Виена | автобусна екскурзия Виена | автобусни екскурзии Виена | самолетна екскурзия Виена | самолетни екскурзии Виена | самолетна екскурзия Виена | информация за Виена | любопитни факти за Виена | оферти до Виена | оферта за Виена | екскурзии до Австрия | екскурзия до Австрия | екскурзии Австрия | екскурзия Австрия | автобусни екскурзии до Австрия | автобусна екскурзия до Австрия | самолетни екскурзии до Австрия | самолетна екскурзия до Австрия | автобусна екскурзия Австрия | автобусни екскурзии Австрия | самолетна екскурзия Австрия | самолетни екскурзии Австрия | самолетна екскурзия Австрия | информация за Австрия | любопитни факти за Австрия | оферти до Австрия | оферта за Австрия | екскурзии до Мелек | екскурзия до Мелек | екскурзии Мелек | екскурзия Мелек | автобусни екскурзии до Мелек | автобусна екскурзия до Мелек | самолетни екскурзии до Мелек | самолетна екскурзия до Мелек | автобусна екскурзия Мелек | автобусни екскурзии Мелек | самолетна екскурзия Мелек | самолетни екскурзии Мелек | самолетна екскурзия Мелек | информация за Мелек | любопитни факти за Мелек | оферти до Мелек | оферта за Мелек | екскурзии до Двореца Шьонбрун | екскурзия до Двореца Шьонбрун | екскурзии Двореца Шьонбрун | екскурзия Двореца Шьонбрун | автобусни екскурзии до Двореца Шьонбрун | автобусна екскурзия до Двореца Шьонбрун | самолетни екскурзии до Двореца Шьонбрун | самолетна екскурзия до Двореца Шьонбрун | автобусна екскурзия Двореца Шьонбрун | автобусни екскурзии Двореца Шьонбрун | самолетна екскурзия Двореца Шьонбрун | самолетни екскурзии Двореца Шьонбрун | самолетна екскурзия Двореца Шьонбрун | информация за Двореца Шьонбрун | любопитни факти за Двореца Шьонбрун | оферти до Двореца Шьонбрун | оферта за Двореца Шьонбрун |