Екскурзии до Босна и Херцеговина
Екскурзия Босна и Херцеговина - Сараево
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Екскурзия Босна и Херцеговина – Сараево, Мостар
 
Цена от: 295 лв
Маршрут: София – Дървенград – Сараево – Мостар – Благай – Вишеград - Андричград - Каменград - София
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Транспорт: aвтобус
Дати:
14.04.2017 - 17.04.2017 - STOP SALE!
29.04.2017 - 02.05.2017 - STOP SALE!
07.09.2017 - 10.09.2017
21.09.2017 - 24.09.2017
Отстъпки за ранни записвания:
5 месеца преди датата на отпътуване 8 %
4 месеца преди датата на отпътуване 6 %
3 месеца преди датата на отпътуване 4 %
2 месеца преди датата на отпътуване 2 %
 
Цената включва:
нощувки в хотели 2* и 3 *, хотелите са в града или района на града  Сараево;
закуски в ресторанта на хотелите;
- транспорт и транспортни разходи с автобус 3 *;
- екскурзоводско обслужване; 
- представител от фирма „АЛЕГРА ВИ ТУР”;

Цената не включва:
- медицинска застраховка (около 5 лв на човек до 64 г при 5000 ЕВРО покритие на Застрахователна компания ГРУПАМА ЕАД, за клиенти над 65 год. има оскъпяване) - заплаща се предварително в офиса;
- доплащане за самостоятелна стая – 30 % върху основната цена- заплаща се предварително в офиса;
- екскурзия до Мостар - 15 евро - заплаща се предварително в офиса;
- сити такси за хотелите около 1 евро на нощувка, заплаща се на място;
- застраховка "Оттмяна на пътуване" на фирма Групама ЕАД- повече информация може да намерите ТУК;
- входни такси за посещаваните обекти ~ 5-10 евро заплаща се на място;
- вход за Босненските пирамиди -5 евро или 10 КМ заплаща се на място;
- музейни такси (по желание) около 80 евро - за ориентировъчни цени виж МУЗЕИ.
Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.
 
ОТСТЪПКИ: 
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена; 
- студенти и пенсионери, за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена; 
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат =>2% отстъпка от пакетната цена.
Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!
 
ПРОГРАМА :
1 ден. Тръгване: от Бургас – Сливен- Хасково - Стара Загора – Пловдив – Пазарджик – Русе -Плевен и Велико Търново (срещу доплащане и допълнително предпотвърждаване при събран минимум поне  10 човека) и от София е 5 ч от международна автогара Сердика. Преминаване край планината Мокра Гора и хълма Мечавник, непосредствено преди сръбскобосненския граничен пункт. Посещение на построения на хълма Мечавник Дървенград, етно селище, съзадедно от Емир Кустурица с идеята, породена от сюжета на неговия филм „Животът е чудо” за едно реално място, на което човек може да живее перфектен живот в един магически свят отвъд рутината на ежедневието. Пристигане привечер в Сараево, столицата на Босна и Херцеговина и най-големия град в страната. Настаняване в хотел. Нощувка в Сараево. 
2 ден. Закуска. Отпътуване за известния исторически град и център на едноименната община в централна Босна и Херцеговина Високо и посещение на известните пирамиди в Босна: на 30 км от Сараево се издигат странни хълмове с геометрична форма, провъзгласени за най-старите пирамиди в света, в тях са прокопани галерии с дължина около 10 км, а енергията, измерена вътре в тях, няма еквивалент в природата. Връщане в Сараево. Тур.програма в Сараево, известен с красивите джамии, старите квартали и автентичната турска чаршия: Башчаршия, Историческия музей, Гази Хюсрев бей джамия или само Беговата джамия, Императорската джамия - Careva džamija, Синагогата Ашкенази, Евангелистката църква, Катедралата на светото сърце на Исус, Православната църква на Светата майка, Националния театър, Кметството, Латинския мост- сред най-старите мостове на р.Миляцка - Latinska ćuprija, печално известен с убийството на австрийския престолонаследник Франц Фердинанд. Свободно време. Нощувка в Сараево. 
3 ден. Закуска. Свободно време в Сараево ИЛИ По желание (с допълнително заплащане - 15 евро) еднодневна екскурзия до най-живописните градове на Босна и Херцеговина : Мостар - разположен на двата брята на изумрудената р.Неретва, със старинните си турски къщи и Стари мост от 16 в., Благай – с извора на р.Буна, най-красивия подводен извор в карстовия район и един от най-големите и красиви извори в Европа, с Благай Теке: Ансамбълът се сътои от тюрбе и мусафирхана на текето, мястото където шейховете (най-високият сан в ордена Суфи), дервишите и други пътуващи можели да пренощуват безплатно. Това, което е останало от Благай Теке днес е жилищната сграда (мусафирхана) и тюрбето (мавзолеят) с две гробници с ковчези от дърво. 
Тъй като природата е част от ритуала, скалите и водата до Благай Теке са неразделна част от това свято място. Връщане в Сараево. Нощувка в Сараево. 
4 ден.  Закуска. Отпътуване от Сараево. Разглеждане на Вишеград, града, който Иво Андрич описва в романа си „Мостът на Дрина”. Разходка по описания в книгата на Андрич Мост на Дрина, един от най – красивите Вишеградски мостове, разделящ културите и религиите от двете страни на реката, символ на разделението на босненци от сърби. Посещение на Андричград, или нареяен Каменград – нова градска част, посветена на признеталността на босненци към техния най – известен поет и писател, носител на Нобелова награда Иво Андрич. Това е второто етноселище, създадено по проект на Емир Кустурица (след успешно реализирания му предишен проект Дървенград). Очаква се Каменград да бъде фон и мизансцен за филмовата адаптация на Кустурица на книгата на Иво Андрич „Мостът на Дрина”. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.
 ТАЗИ ПРОГРАМА Е ПРОДУКТ НА “АЛЕГРА ВИ ТУР”.
 ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- По всички автобусни програми има възможност за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново (срещу доплащане и препотвърждение при събран минимум 10 човека);
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години не придружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.
- Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни. 
- Срок за записване: до запълване на свободните места.
- Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант  на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.
- В някои от държавите е задължително да се плаща сити такса в хотелите между 1 и 5  Евро на вечер при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция от клиентите или предварително събрана от водача преди настаняване.
- Не обявените хотели в програмите, ще бъдат обявени 7 дни преди отпътуването.
- Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена
- Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носният в себе си  от месната валута в съответните градове когато пътуват.
- Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
- Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.
- Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
- Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.
- Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 работни дни преди датата на отпътуване.
- При самолетните програми, когато се ползват полети на ниско тарифни компании (WIZZ air, RYAIAN air) цената на чекирания  багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в  WIZZ air и RYAIAN air
- Застраховка "Отмяна на Пътуване" на фирма Групама ЕАД може да намерите информация ТУК. Сумата за застраховка отмяна на пътуване не се възстановява, Общи условия за застраховка "Отмяна на Пътуване"
- Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 7500170000193 / с валидност  от 00:00 часа на  15.03.2017 до 24:00 часа на 14.03.2018 на ”ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ” ЕАД. Адрес: гр.София 1124 бул. Цариградско шосе № 47А,Блок В ет.3(вход от ул. Николай Ракитин) тел. +359 2 915 88 88, За щети: 0700 123 32; е-маил: office@groupama.bg
 ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЕСТИНАЦИИТЕ:Дървенград, Сараево, Мостар, Благай, Вишеград, Андричград-Каменград.
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЪРЖАВИТЕ: Босна и Херцеговина.
 


ОФЕРТА № 189784
Полезни връзки:

екскурзии до Сараево | екскурзия до Сараево | екскурзии Сараево | екскурзия Сараево | автобусни екскурзии до Сараево | автобусна екскурзия до Сараево | самолетни екскурзии до Сараево | самолетна екскурзия до Сараево | автобусна екскурзия Сараево | автобусни екскурзии Сараево | самолетна екскурзия Сараево | самолетни екскурзии Сараево | самолетна екскурзия Сараево | информация за Сараево | любопитни факти за Сараево | оферти до Сараево | оферта за Сараево | екскурзии до Мостар | екскурзия до Мостар | екскурзии Мостар | екскурзия Мостар | автобусни екскурзии до Мостар | автобусна екскурзия до Мостар | самолетни екскурзии до Мостар | самолетна екскурзия до Мостар | автобусна екскурзия Мостар | автобусни екскурзии Мостар | самолетна екскурзия Мостар | самолетни екскурзии Мостар | самолетна екскурзия Мостар | информация за Мостар | любопитни факти за Мостар | оферти до Мостар | оферта за Мостар | екскурзии до Вишеград | екскурзия до Вишеград | екскурзии Вишеград | екскурзия Вишеград | автобусни екскурзии до Вишеград | автобусна екскурзия до Вишеград | самолетни екскурзии до Вишеград | самолетна екскурзия до Вишеград | автобусна екскурзия Вишеград | автобусни екскурзии Вишеград | самолетна екскурзия Вишеград | самолетни екскурзии Вишеград | самолетна екскурзия Вишеград | информация за Вишеград | любопитни факти за Вишеград | оферти до Вишеград | оферта за Вишеград | екскурзии до Каменград | екскурзия до Каменград | екскурзии Каменград | екскурзия Каменград | автобусни екскурзии до Каменград | автобусна екскурзия до Каменград | самолетни екскурзии до Каменград | самолетна екскурзия до Каменград | автобусна екскурзия Каменград | автобусни екскурзии Каменград | самолетна екскурзия Каменград | самолетни екскурзии Каменград | самолетна екскурзия Каменград | информация за Каменград | любопитни факти за Каменград | оферти до Каменград | оферта за Каменград | екскурзии до Босна и Херцеговина | екскурзия до Босна и Херцеговина | екскурзии Босна и Херцеговина | екскурзия Босна и Херцеговина | автобусни екскурзии до Босна и Херцеговина | автобусна екскурзия до Босна и Херцеговина | самолетни екскурзии до Босна и Херцеговина | самолетна екскурзия до Босна и Херцеговина | автобусна екскурзия Босна и Херцеговина | автобусни екскурзии Босна и Херцеговина | самолетна екскурзия Босна и Херцеговина | самолетни екскурзии Босна и Херцеговина | самолетна екскурзия Босна и Херцеговина | информация за Босна и Херцеговина | любопитни факти за Босна и Херцеговина | оферти до Босна и Херцеговина | оферта за Босна и Херцеговина | автобусни екскурзии | самолетни екскурзии | още оферти от Алегра Ви Тур | екскурзии до Дървенград | екскурзия до Дървенград | екскурзии Дървенград | екскурзия Дървенград | автобусни екскурзии до Дървенград | автобусна екскурзия до Дървенград | самолетни екскурзии до Дървенград | самолетна екскурзия до Дървенград | автобусна екскурзия Дървенград | автобусни екскурзии Дървенград | самолетна екскурзия Дървенград | самолетни екскурзии Дървенград | самолетна екскурзия Дървенград | информация за Дървенград | любопитни факти за Дървенград | оферти до Дървенград | оферта за Дървенград |