Екскурзии до Турция
Истанбул и Кападокия
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Истанбул и Кападокия
Цена от: 450 лв.                                                   
Маршрут: София - Анкара-Кападокия-Саратлъ-Юргюп-Аванос-Истанбул -София
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки
Транспорт:
aвтобус
Дати: 
 
Отстъпки за ранни записвания:
5 месеца преди датата на отпътуване 8 %
4 месеца преди датата на отпътуване 6 %
3 месеца преди датата на отпътуване 4 %
2 месеца преди датата на отпътуване 2 %
Цената от 450 лева включва:

4 нощувки + 4 закуски + 3 вечери (1 – Анкара, 2 – Кападокия, 1 – Истанбул);
- транспорт и транспортни разходи с автобус 3 * ;
- екскурзоводско обслужване и водач от фирмата;
Цената не  включва:
- медицинска застраховка (около 6 лв на човек при 5000 ЕВРО покритие, за клиенти над 65 год. има оскъпяване);
- входни такси и билети за музеи: ( двореца "Топ Капъ" (около 20 TL), музея "Св. София" (около 20TL)
;
- вечеря в известното атракционно заведение "Ориент Хаус" – 35 евро;
- разходка с корабче по Босфора (1 ч. и 15 мин.)
;
- екскурзия „Нощен Истанбул” при минимум 20 туристи: 5 евро
;
- вечеря в рибен ресторант в квартал „Кумкапъ” при минимум 15 туристи: 25 евро
;
- спектакъла на Дервишите
;
- полет с балон над Кападокия – около 150 евро
;
- музейни такси (по желание) - за ориентировъчни цени виж МУЗЕИ.
Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.
ОТСТЪПКИ:
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти и пенсионери, за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат =>2% отстъпка от пакетната цена.
Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!
 
1 ден - Отпътуване от София в 6.00 ч. от Международна автогара „Сердика” ( бивш „Трафик Маркет”) за Анкара. Пристигане вечерта. Вечеря. Нощувка.
2 ден - Закуска. Разглеждане на Анкара - столицата на съвременна Турция, която се намира в сърцето на обширното Анадолско плато, в полите на планинската верига Elma Dagi и е стратегическо място, на което се пресичат редица важни пътища. Пешеходна разходка в историческия център: Цитаделата, издигаща се над града и призната за негов символ, мавзолея на Ататюрк - Сградата е един от най-красивите примери за съвременната турска архитектура. Ще видите восъчната фигура на Мустафа Кемал и панорама пресъздаваща битките му, а тленните му останки са положени в криптата, която се намира под паметника му. В крилата на Мавзолея се съхраняват редица документи и предмети /колите и яхтата/ от живота и дейността на великия турски президент. Завършен е през 1953 г. След обяд отпътуване за Кападокия- област разположена в Централна Анадола (20000 кв. км.). Областта Кападокия е спомената още в Библията. Ранните Християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Планината, която се намира над областта някога е била активен вулкан. При изригването му тонове лава са образували множество пещери, плата и кули. Под действието на водата и въздуха те са придобили причудливи форми. Чудесно съчетание на природна красота и културно богатство. Тук ще видите местата, на които е сниман известния турски сериал „Перла”. Посещение на Подземния град Саратлъ (градът е бил обитаван от 5 в.пр.Хр., В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете си хората живеещи в града търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите). Вечеря. Нощувка.
3 ден – Закуска. Разглеждане на Кападокия - посещение на Юргюп – най – старото селище в района. Посещение на Невшехир – най – големият град в района. Посещение на Музея на открито в Гьореме (Областта Гьореме е била населявана още от древни времена, в близкото минaло там са живяли Християни. На територията на музея в Гьореме, може да се види единствената запазила се до днес църква от този период - Тъмната църква. Посещение на Долината Зелве (Близо до Зелве, в района Пашабаа, можете да се насладите на долината наречена Долината на Приказните комини или Peri Bacalari. Необикновената форма на каменните образувания прави долината странна и изключително интересна). Вечерта по желание срещу допълнително заплащане посещение на Спектакъла на Дервишите. Вечеря. Нощувка.
4 ден – Закуска. Посещение на градчето Аванос с традиционна грънчарска фабрика. Отпътуване за Истанбул. Пристигане след обяд. Нощувка в Истанбул.
5 ден Закуска. Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на центъра на старата европейска част на града с площад „Султанахмед”, мостът „Ататюрк” над Златния рог, площад „Таксим” – любимо място на турската младеж и интелигенция в новата европейска част на Истанбул, кварталът „Ортакьой” с многобройни ресторанти и нощни барове, откъдето се разкрива невероятна гледка към първия въжен мост над Босфора. Около 14 ч. отпътуване за България. Преди полунощ пристигане в София.
 
ТАЗИ ПРОГРАМА Е ПРОДУКТ НА “АЛЕГРА ВИ ТУР”.
 ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- По всички автобусни програми има възможност за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново (срещу доплащане и препотвърждение при събран минимум 10 човека);
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години не придружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.
- Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни. 
- Срок за записване: до запълване на свободните места.
- Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант  на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.
- В някои от държавите е задължително да се плаща сити такса в хотелите между 1 и 5  Евро на вечер при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция от клиентите или предварително събрана от водача преди настаняване.
- Не обявените хотели в програмите, ще бъдат обявени 7 дни преди отпътуването.
- Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена
- Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носният в себе си  от месната валута в съответните градове когато пътуват.
- Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
- Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.
- Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
- Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.
- Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 работни дни преди датата на отпътуване.
- При самолетните програми, когато се ползват полети на ниско тарифни компании (WIZZ air, RYAIAN air) цената на чекирания  багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в  WIZZ air и RYAIAN air
- Застраховка "Отмяна на Пътуване" на фирма Групама ЕАД може да намерите информация ТУК. Сумата за застраховка отмяна на пътуване не се възстановява, Общи условия за застраховка "Отмяна на Пътуване"
- Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 7500170000193 / с валидност  от 00:00 часа на  15.03.2017 до 24:00 часа на 14.03.2018 на ”ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ” ЕАД. Адрес: гр.София 1124 бул. Цариградско шосе № 47А,Блок В ет.3(вход от ул. Николай Ракитин) тел. +359 2 915 88 88, За щети: 0700 123 32; е-маил: office@groupama.bg
 
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЕСТИНАЦИИТЕ: Анкара-Кападокия-Саратлъ-Юргюп-Аванос-Истанбул.
 
ОФЕРТА № 49407