Екскурзии до Хърватия
ХЪРВАТСКА ПРИКАЗКА
Продължителност: 7 дни / 6 нощувки

Транспорт: Автобус

ХЪРВАТСКА ПРИКАЗКА
 
 
Цена от: 738 лв.
Маршрут: СофияЗагреб – Истрия – Опатия – Риека - о.Крък – Плитвишки езера – Задaр – Шибеник – Сплит – Дубровник - София
Продължителност: 7 дни / 6 нощувки
Транспорт: aвтобус

Дати
:
01.04.2019 - 07.04.2019
24.04.2019 - 30.04.2019
01.05.2019 - 07.05.2019
20.05.2019 - 26.05.2019
17.06.2019 - 23.06.2019
01.07.2019
 - 07.07.2019
22.07.2019
 - 28.07.2019
05.08.2019
 - 11.08.2019
19.08.2019
 - 25.08.2019
23.09.2019
 - 29.09.2019
 
 

 

Отстъпки
За ранни записвания:

- 6 месеца преди датата на отпътуване 7%
- 5 месеца преди датата на отпътуване 6 %
- 4 месеца преди датата на отпътуване 5 %
- 3 месеца преди датата на отпътуване 3 %

 

 

 Други отстъпки
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена; 
- студенти и пенсионери, за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена; 
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат =>2% отстъпка от пакетната цена.
Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!
 
 
 
ПРОГРАМА :
 
1-ви ден: Отпътуване от Бургас - Сливен - Стара Загора - Пловдив – Пазарджик – Русе - Плевен и Велико Търново (срещу доплащане и допълнително предпотвърждаване при събран минимум поне  10 човека) и София в 10 ч. от международна автогара Сердика.Пристигане в Загреб вечерта. Нощувка в Загреб.
 
2-ри ден: Закуска. Разходка в Загреб (около 2 ч.) разглеждане на централния площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св.Марко , Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Отпътуване за полуостров Истрия (4 хил км2) – през Истрия са преминали много исторически бури и сред хърватското население има пръснати потомци на арменско, румънско, сръбско и друго харватизиране вече население. Истрия се слави със селското стопанство, полезните изкопаеми, стъкларството, риболовната промишленост и модерните корабостройтелност и електроника. Посещение на главното населено място – гр. Пула (60 хил жит.) – едно от най-древните големи населени места в цяла Хърватия. В римско време е бил център на провинция и от този период са останали много уникални паметници. Най-грандиозният от тях е прочутата пулска арена, строена през I-II век, побираща повече от 20 хил. зрители. Разходка в града (3 часа) и отпътуване за най-луксозния адриатически курорт на Хърватия – Опатия известен и под италианското име Абация. Днес той е нещо като предградие на Риека. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Едночасова разходка в Риека - най-голямото пристанище в страната. Риека е университетски град и културно средище. Разходка (около 2 ч.). Ексурзия до Плитвички езера -25 евро. Плитвичките езера в Хърватия са серия от 16 планински езера. Едно прекрасно място, което ще ви накара да се почувствате като попаднали в Рая , като акустирали на романтичен остров, за който само сте мечтали. Спиращи дъха гледки и неповторимо изживяване ще оставят дълбока следа в спомените ви. През 1949 година са обявени за национален парк, а от 1979 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО на световното наследство. Езерата се делят на Горни и Долни. Най-високото от тях - Прошчанското езеро, се намира на 639 м надморска височина, а най-ниското - Новаковича брод, е на 503 м Към природните ценности на парка спадат и 20 пещери. Повечето от пещерите са в района на Плитвица, като особен интерес представляват пещерите в шуплестия варовик, възникнали под водопадите. Престой (около 3 ч.) Продължаване за остров Крък свързан със сушата чрез дълъг мост. Островът е интересен в историческо и особено в етнографско отношение със своите обичаи и занаяти. Нощувка в района на остров Крък. 
 
4-ти ден: Закуска. Отпътуване към първия голям далматински град Задар (60 хил жит.) споменаван още през 4 в. пр. н. е. Този много богат с исторически паметници град има и важно икономическо значение. Разходка с разглеждане на църквата Св. Михайл; градската кула; църквата Св. Мария; катедралата Св. Анастасия. Престой (около 3ч.) Отпътуване за една от най-красивите части на Далмация с център Шибеник. Малкият град с население от около 50 000 души се намира в дълбок залив на адриатическото крайбрежие на 80 км. северно от Сплит и на 300 км. от Загреб. В него всяка епоха е оставила своите културни паметници. Средиземноморски климат, тесни и стръмни улички, водещи до атрактивни площади, съчетали модерни магазини със стилна архитектура на отминали векове. Шибеник крие в сърцето си една истинска принцеса от мрамор и варовик – Катедралата, посветена на Св. Яков. Строителството й е извършено на три етапа между 1431 и 1536 година, т.е. е отнело малко над 100 години. Престой (около 3 ч.) Отпътуване за втория по големина град в Хърватия – Сплит (211 хил жит.). Този прелестен, старинен пристанищен град, под хълма Мариан е обкръжен с архитектурни забележителности от римляните до днес. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
5-ти ден: Закуска. Разходка в Сплит (около 3ч.) с разглеждане на величествения двореца на Диоклециан, Катедралата, разходка в стария град. Отпътуване за един от бисерите на света наричан Перлата на Адриатика – Дубровник. Този неописуемо красив средновековен град е запазил същия онзи вид, който е оформян от 12 до 17 век. Вечерна разходка в стария град. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка
 
6-ти ден: Закуска. Разглеждане на Дубровник с екскурзовод. Крепостни стени и кули, тесни улички, фонтани, катедрали, часовникови кули, каменни плочи, манастири и църкви. Това е градът на най-красивите кафенета на открито. Разглеждане на Княжев двор, паметника на Орландо /1418г./, улица Страдун, черквата “Св.Спас”, Францисканския манастир, Доминиканския манастир, черквата “Св.Влах” – светецът, защитник на града. Част от задължителната програма е Дворецът на Принцовете, построен от Онофрий делла Кава в готическо-ренесансов стил на мястото на предишния дворец от XII-XIII в. Следобяд продължаване за Котор – едноизумително съчетание от планина и море.Разходка в Котор. Отпътуване за Будва. Разходка в Будва. Вечеря. Нощувка в Будва 

7-ми ден: Закуска. Около2 часа разходка в Будва и отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.
 ТАЗИ ПРОГРАМА Е ПРОДУКТ НА “АЛЕГРА ВИ ТУР”.
 
 
 
Цената включва:
- 6 нощувки в хотели 2* и 3 *, хотелите са в градовете или района на градовете (1 – Загреб; 1 – Опатия, 1 – о-в Кръг, 1 – Сплит; 1 – Дубровник; 1 - Будва);
- 6 закускив ресторанта на хотелите;
- 4 вечери в ресторанта на хотелите в (1 – Опатия, 1 – Сплит; 1 – Дубровник; 1 - Будва);
- транспорт и транспортни разходи с автобус 3 *;
- екскурзоводско обслужване;
- представител от фирма „АЛЕГРА ВИ ТУР”;
 
Цената не включва:
- медицинска застраховка (около 8лв на човек до 64 г при 5000 ЕВРО покритие на Застрахователна компания ГРУПАМА ЕАД, за клиенти над 65 год. има оскъпяване) - заплаща се предварително в офиса;
- екскурзия до Плитвишки езера - 25 евро - заплаща се предварително в офиса;
- доплащане за самостоятелна стая – 30 % върху основната цена- заплаща се предварително в офиса;
- сити такси за хотелите между 1 и 5 евро на нощувка, заплаща се на място;
- застраховка "Оттмяна на пътуване" на фирма Групама ЕАД- повече информация може да намерите ТУК;
- музейни такси (по желание) - за ориентировъчни цени виж МУЗЕИ.
Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- По всички автобусни програми има възможност за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново (срещу доплащане и препотвърждение при събран минимум 10 човека);
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години не придружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.
- Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни. 
- Срок за записване: до запълване на свободните места.
- Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант  на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.
- В някои от държавите е задължително да се плаща сити такса в хотелите между 1 и 5  Евро на вечер при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция от клиентите или предварително събрана от водача преди настаняване.
- Не обявените хотели в програмите, ще бъдат обявени 7 дни преди отпътуването.
- Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена
- Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носният в себе си  от месната валута в съответните градове когато пътуват.
- Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
- Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.
- Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
- Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.
- Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 работни дни преди датата на отпътуване.
- При самолетните програми, когато се ползват полети на ниско тарифни компании (WIZZ air, RYAIAN air) цената на чекирания  багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в  WIZZ air и RYAIAN air
- Застраховка "Отмяна на Пътуване" на фирма Групама ЕАД може да намерите информация ТУК. Сумата за застраховка отмяна на пътуване не се възстановява, Общи условия за застраховка "Отмяна на Пътуване"
- Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма.
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЕСТИНАЦИИТЕ:Загреб – Истрия – Опатия – Риека - о.Крък – Плитвички езера – Задaр – Шибеник – Сплит – Дубровник
 

 
ОФЕРТА № 189172