Германия
Баварски замъци и Италиански езера
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:
01.04.2018г., 28.04.2018г., 19.05.2018г., 17.06.2018г., 21.07.2018г., 17.08.2018г., 02.09.2018г., 22.09.2018г.,
     Баварски замъци и Италиански езера

 

 

 
 
 
 
Цена от: 920 лв. при минимум 30 записани
Маршрут: София - Загреб - Верона - Лаго ди Гарда - Инсбрук - замъка Линдерхоф - замъка Нойшванщайн - замъка Хоеншвангау – Оберау - езерото Бодензее - остров Майнау - Локарно – Лаго Маджоре - Комо – Лаго ди Комо – Бергамо - София
Продължителност: 8 дни/7 нощувки
Транспорт: aвтобус
За вариант Швейцария и Бавария замъци и езера натиснете ТУК
 
 
Дати: 
01.04.2018 – 09.04.2018
28.04.2018 – 05.05.2018
19.05.2018 – 26.05.2018
17.06.2018 – 24.06.2018 
21.07.2018 – 28.07.2018
18.08.2018 – 25.08.2018
02.09.2018 – 09.09.2018
22.09.2018 – 29.09.2018
 

Отстъпки
За ранни записвания:
- 6 месеца преди датата на отпътуване 8 %
- 5 месеца преди датата на отпътуване 7 %
- 4 месеца преди датата на отпътуване 6 %
- 3 месеца преди датата на отпътуване 5 %
- 2 месеца преди датата на отпътуване 4 %
 
Други: 
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; 
  деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена; 
- студенти и пенсионери, за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена; 
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат =>2% отстъпка от пакетната цена
 
Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!
 
 
ПРОГРАМА: 
 
1-ви ден: Тръгване: от Бургас – Сливен - Хасково - Стара Загора - Пловдив - Пазарджик. Отпътуване за Хърватия / Словения.Нощувка ( 796 км.)
 
2-ри ден: Отпътуване за Верона - Слави се със своето вино, от което най-известно е правеното от монаси "Бардолино". Известна е още като Града на Ромео и ЖулиетаПристигане късно вечерта. Нощувка в района на Верона (486км.)
 
3-ти ден: Закуска. Отпътуване за Лаго ди Гарда най-голямото езеро в Италия и едно от най-хармоничните, въпреки разнообразните му аспекти: нисък и равен бряг, оформен от наносите в южната му част; стръмен бряг от западната страна; планинската верига Монте Балдо се издига от източната му страна. Доломитите оформят от север преграда, спираща ветровете, на което се дължи мекият климат по бреговете на езерото, извоювало през Античността името Ил Бенако. Продължаване към ИнсбрукНощувка в района на Инсбрук.
 
4-ти ден: Закуска. Ранно отпътуване за замъка Линдерхоф и посещение (по желание, срещу доплащане 9 евро) на дворец от XIX в., построен от баварския крал Лудвиг II. Архитектурата на сградата и парка са повлияни от Версайския дворец. Фасадата на замъка е в стил рококо, а интериора е смесица от барок и неорококо. Всички стаи са богато украсени със злато, сребро, мрамор, стенописи и майсенски порцелан. Дворецът е заобиколен от градини с множество скулптури и фонтани. Продължаване за замъка Нойшванщайн (по желание) - най-известния замък на крал Лудвиг II, послужил за емблема на анимационното студио на Уолд Дисни. Основите на замъка се полагат през 1869 г. от Лудвиг II, вдъхновен от сюжетите в оперите на Вагнер, и бива наречен „Замъка на мечтите”. Емблематичен за замъка е образът на лебеда - любима птица на краля, който се среща във всички декорации и вдъхновява Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро”. Нощувка в района на Оберау.
 
5-ти ден: Закуска. Закуска . Отпътуване за езерото Бодензее  и остров Майнау - езеро на река Рейн, разположено на границата между Германия, Австрия и Швейцария. Третото по големина в централна Европа след Балатон и Женевското езеро. Площта му е 536 кв.км - най-дълбокото място е 254 м, а средната дълбочина 90 м. Областта около езерото е известна като силен лозарски район. Отпътуване за Локарно
Нощувка в района на Локарно (390км)
 
6-ти ден: Закуска. Разглеждане на езерото Лаго Маджоре - езеро в северната част на Италия, близо до швейцарската граница. Намира се в горно италианските региони Пиемонт и Ломбардия и швейцарския кантон Тесин. В по-голямата си част езерото е разположено на италианска територия. Площта му от 212,5 кв. км. му отрежда второ място в страната. Дълго е 66 км. и широко около 10 км
Езерото Лаго Маджоре е популярна туристическа дестинация заради китните алпийски местности и кристалните води. Нощувка в района на Комо (75км.)
 
7-ми ден: Закуска. Разглеждане на Лаго ди Комо езеро с  ледников  произход в Ломбардия, Италия. Има площ от 146 km², което го прави третото най-голямо езеро в Италия, след Лаго ди Гарда и Лаго ди Маджоре. С над 400 m дълбочина то е едно от най-дълбоките езера в Европа и дъното на езерото е повече от 200 m под морското равнище. Езерото е прочуто със своите атрактивни вили, които са построени от времето на Плиний Млади. Много от тях имат внушителни градини, облагодетелствани от благоприятния климат, повлиян от езерото. Те предлагат и тропически растения. Нощувка в района на Бергамо (87км.)
 
8-ми ден: Закуска. Отпътуване за България
 
ТАЗИ ПРОГРАМА Е ПРОДУКТ НА “АЛЕГРА ВИ ТУР”.
 
Цената включва:
- 7 нощувки в хотели 2* и 3 * в околностите, а някои и в центровете на градовете (1 - в Словения/Хърватия, 1 - в района на Верона,1 - в района на Инсбурк, 1 - в района на Оберау, 1 - в Локарно , – в Комо , 1 – в Бергамо);
-  7 закуски в ресторантите на хотелите;
- транспорт и транспортни разходи с автобус 3 * ;
- екскурзоводско обслужване;  
- представител от фирма „АЛЕГРА ВИ ТУР”;
 
Цената не включва:
-       медицинска застраховка (около 7 лв. на човек при 5000 ЕВРО покритие на Застрахователна компания ГРУПАМА ЕАД, за клиенти над 65 год. има оскъпяване)- заплаща се предварително в офиса;
-       сити такси за хотелите около 1 евро на нощувка - заплаща се на място;
-       застраховка "Отмяна на пътуване" на фирма Групама ЕАД- повече информация може да намерите ТУК;
-       посещение на остров Майнау - 27 евро (кораб до острова + вход) - заплаща се предварително в офиса;
-       музейни такси (по желание) - за ориентировъчни цени виж МУЗЕИ.
-       доплащане за самостоятелна стая - 30 % върху пакетната цена - заплаща се предварително в офиса;
-       вход за замъка Линдерхоф по желание - около 9 евро - заплаща се предварително в офиса;
-       вход за замъка Нойшванщайн по желание -около 13 евро - заплаща се предварително в офиса;
-       вход за замъка Херенхимзее по желание – около 9 евро - заплаща се предварително в офиса;
 
·         Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- По всички автобусни програми има възможност за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново (срещу доплащане и препотвърждение при събран минимум 10 човека);
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.
- Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни. 
- Срок за записване: до запълване на свободните места.
- Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант  на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.
- Възможно е в някои от хотелите да изискват такса при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция или от водача преди настаняване.
- Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена
- Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носят в себе си  от месната валута в съответните градове когато пътуват.
- Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
- Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.
- Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
- Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.
- Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 работни дни преди датата на отпътуване.
- При самолетните програми, когато се ползват полети на ниско-тарифни компании (WIZZ air, RYAIAN air) цената на чекирания  багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в  WIZZ air и RYAIAN air
- Застраховка "Отмяна на Пътуване" на фирма Групама ЕАД може да намерите информация ТУК. Сумата за застраховка отмяна на пътуване не се възстановява, Общи условия за застраховка "Отмяна на Пътуване"
- Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 7500160000092 на ”ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ” ЕАД
 
 
 
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЪРЖАВИТЕ:
 
-<font color=dark purple> Остров Майнау</font color=dark purple>се намира в Констанс. Той е частна собственост, а неговите собственици от своя страна са решили да го превърнат в Рая на цветята. Известен като Островът на цветята остров Майнау в Констанс е същински рай от всевъзможни, пъстри растения и цветове, около които кръжат безброй пеперуди. Самата идея за парк с екзотични видове принадлежи на херцог Фридрих І, който бил страстен пътешественик и се посвещава на каузата да събира редки видове, след което ги носел на острова.
 
-След смъртта му островът запада, а по-късно преминава във владение на шведския кралски двор. През 1932 година Майнау в Констанс е подарен като сватбен подарък на граф Ленард Бернадот от баща му принц Вилхелм. Именно граф Бернадот е човекът, който превръща острова в тази цветна красота, която виждаме днес. След смъртта му на 95-годишна възраст Съпругата му графиня Соня Бернадот продължава делото на мъжа си и то доста успешно.
 
-Забележителните места в Майнау в Констанс са най-вече Къщата на пеперудите, където могат да се видят орхидеи, мимози и какви ли не редки видове, които омайват с аромата си. В италианската градина на розите има над 20 000 рози, селектирани от над 1200 сорта. Годишно на този остров в Констанс идват над 1 милион посетители.
 
-<font color=dark purple> ЗамъкътНойшванщайн</font color=dark purple>ееднаотнай-известнитетуристическизабележителностивГермания. Красивият дворец е построен на 92-метров хълм в Баварските Алпи. Разположението му обхваща югозападната част на тази немска провинция, в близост до Хоеншвангау съвсем близо до австрийската граница. Въпреки, че фотографирането на интериора на замъка Нойшванщайн не е позволено, фасадата му е една от най-често сниманите сгради в Германия. Величествената осанка на този красив дворец е избрана да стане основна част от логото на Уолт Дисни.
 
-В превод Нойшванщайн означава Нов лебедов камък, а името му е вдъхновено от рицаря на лебеда от операта на Вагнер „Лоенгрин”. Това е най-известният замък на баварския крал Лудвиг II, често наричан и лудия крал. Освен този, той построява още три два двореца. Разположен в подножието на Баварските Алпи и връх Цугшпице, Т.нар „Замък на лебедовата скала“ се намира в подножието на връх Цугшпице, в местността Алгой, община Швангау, близо до град Фюсен , което е на границата с австрийската провинция Тирол.
 
-Лудвиг II, наречен още Безумния започва строежа на фантастичния замък Нойшванщайн през 1869 г. на мястото, където е израснал. Това мащабно произведение на изкуството е по проект на архитектите Едуард Ридел и Кристиан Янк, които приключват работата си по Нойшванщайн след 17 г. усърдна работа, малко преди смъртта на лудия крал през 1886 г.
 
-Заради своята неповторима архитектура и вътрешно оформление Нойшванщайн е посещаван всяка година от повече от милион туристи. Нарична още „Приказният замък“ той е построен в автентичния стил на старите германски рицарски крепости.
 
-Тронната зала на Нойшванщайн е проектирана и направена във византийски стил, като наподобява залата, в която се съхранява Свещения граал. Тя се състои от два етажа и е вдъхновена от храмът „Света София” в Истанбул. Тайни окултни знаци и символи могат да се видят навсякъде из двореца, както и множество митологични сцени, претворени в красиви фрески. 
 
 
 
 
 
 
 

№203661

Верона:
Верона се намира на река Адидже в близост до езерото Гарда. Поради значението и стойността на многото исторически сгради Верона е включен в списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство. В града има много римски и средновековни паметници. Верона е известна с римския амфитеатър и е третия по големина в Италия след колизеума в Рим и арената в Капуа. Дори и днес се използва за публични събития, изложби, театър и опера през топлите летни вечери. Интересен е римския театър, построен през I в.пр.Хр. Ponte di Pietra е друг символ на града – каменен мост над реката Адидже.

Лаго Ди Гарда:
най-голямото езеро в Италия;
Гарда e китно градче (селце), кръстник на езерото, пази спомени за венецианското владичество – Palazzo dei Capitani del Lago (Дворецът на капитаните на езерото) и Palazzo Fregoso (Дворецът Фрегозо) – XV век. Цялата крайбрежна улица на градчето е украсена с наниз от венециански къщи;


Инсбрук:
Инсбрук е провинциалната столица на областта Тирол и петият по големина град в Австрия. Три пъти селището е домакинствало на Зимните олимпийски игри. Разположен близо както до Мюнхен, така и до Северна Италия, това е задължително място за посещение, ако сте любители на зимните спортове.

Замъка Линдерхоф:
Замък в Германия, построен през ХІХ век от баварския крал Лудвиг II.
Намира се край баварското село Етал, близо до град Гармиш-Партенкирхен в югозападната част на Бавария.
Това е единственият замък, който Лудвиг ІІ успява да завърши приживе;

Замъка Нойшванщайн:
Най-известният замък на баварския крал Лудвиг II, считан за образ на замъка на принца на Пепеляшка е послужил и за емблема на „анимационното студио на Уолт Дисни“, наричан е замък на Вагнер, над алпийското Лебедово езеро (Schwansee).
Красотата на замъка и езерото вдъхновяват Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро“;

Езерото Бодензее:
Езерото е едно от най-големите в Германия и трето по големина в Централна Европа след езерото Балатон и Женевското езеро;


Остров Майнау:
Отстоящ на 7 км от Констанц и намиращ се в Бодензее, представлява парк, построен от великите херцози на Баден и техните наследници от шведското кралско семейство;
Този остров е истински рай за любителите на градини – хибискуси, портокалови дървета, магнолии растат тук в подкрепа на фактка, че климатът около Бодензее е мек.
Патиците, направени от цветя, са емблемата на острова.
Къща с палми, зеленчукова градина, розова градина, къща с пеперуди, фонтани – тук посетителят може да се наслади на градини от всякакъв стил. Тук има и зоологическа градина.
В замъка се правят изложби на художници, скулптори и други артисти.

Локарно:
Курортен град в Югоизточна Швейцария;
Градът на мира, камелиите и меценатите;
Чист, подреден и спретнат швейцарски град, в който всякъде струи италианска реч. Витрините на магазините, украсата на улиците и площадите, подредбата на парковете и градините, терасите на кафенета и ресторанти - отвсякъде лъха духа на Италия и жаждата й за живот;
Изключително интересен факт около Локарно е превръщането му в световно прочут град заради най-ценното земно благо;
Сърцето на Локарно е неговият почти изцяло пешеходен стар град, който е съсредоточен около Пиаца Гранде;
Площадът е заобиколен от елегантни представителни къщи и е най-доброто място за започване на обиколка за разглеждане на града;
Друг забележителен площад в Локарно е Пиаца сан Антонио, на който се намира внушителната барокова църква. На този площад се намира и Общинската галерия Каса Руска, в която са изложени картини, дърворезби и гравюри от швейцарски творци;
Най-старата и значима сграда в Локарно е замъкът Висконти. Намира се на югоизток от Пиаца Гранде и представлява лабиринт от тесни проходи, спираловидни стълбища и мрачни тъмници;

Езеро Лаго Маджоре:
Закътан сред високите алпийски върхове, районът около Лаго Маджоре се слави с мекия си климат и сравнително високите средно годишни температури, които позволяват тук да виреят редки и екзотични за тези географски ширини растения;

Езеро Лаго ди Комо:
Езерото е прочуто със своите атрактивни вили, които са построени от времето на Плиний Млади. Много от тях имат внушителни градини, облагодетелствани от благоприятния климат, повлиян от езерото. Те предлагат и тропически растения;

Бергамо:
Дели се на Горен и Долен град;
Долният е по-индустриален и съвременен, а Горният е запазил очарованието на старите времена;