Септемврийски празници
Цикладските острови
Маршрут: : София – Атина – ферибот Миконос – ферибот Делос – ферибот Парос - ферибот Наксос – ферибот Санторини – ферибот Атина – София

Продължителност: 10 дни / 9 нощувки

Транспорт: Автобус

  

Цикладски острови

Миконос –Делос – Парос - Наксос –Санторини 

 

Цена от: 1600 лв.
Маршрут: София – Атина – ферибот Миконос – ферибот Делос  – ферибот Парос - ферибот Наксос – ферибот Санторини – ферибот Атина – София
Продължителност: 10 дни / 9 нощувки
Транспорт: Автобус

За самолетен вариант от/до Атина натиснете ТУК

Дати:
05.04.2019 - 14.04.2019
26.04.2019 – 05.05.2019
17.05.2019 - 26.05.2019
19.09.2019 – 29.09.2019
18.10.2019 - 27.10.2019
 
Отстъпки за ранни записвания:
- 6 месеца преди датата на отпътуване 7%
- 5 месеца преди датата на отпътуване 6 %
- 4 месеца преди датата на отпътуване 5 %
 
Други отстъпки:
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти и пенсионери, за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат =>2% отстъпка от пакетната цена

Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!

 

Програма:

1-ви ден: Отпътуване в 6.00 ч. от София, Автогара Сердика за Гърция. Пристигане в Атина. Панорамна обиколка на Атина: Площад Синтагма със сградите на Парламента, Президентския Дворец, Бул. Венизелу със сградите на Академията, Политехниката и Библиотеката, Олимпийския Стадион, Арката на Адриан. Настаняване в хотел. Нощувка в Атина.

2-ри ден: Закуска. Трансфер до пристанището Пиреа/Рафим. Отпътуване за Миконос.Пристигане в Миконос и настаняване в хотел. Автобусна обиколка на острова-посещение на град Ано Мера (на гръцки: Άνω Μερά) втория по големина град на острова след Миконос. Близо до него се намира мъжкият манастир Панагиа Турлиади - Турлоска Богородица, който е от 16 век. Храмът на манастира е известен със своя интериор, украсен с дърворезба, а също и с ценната си колекция от утвар и с каменния си фонтан. Пешеходна обиколка на столицата Хора-хълма Кастро известен с множеството си църкви - посещение на църквата „Панагиа Парапортиани“. Посещение на къщата на Лена запазена от 19 в; вятърните мелници и пеликанът Петрос - символи на острова; площад „Алефкандра“ с църквата и площада с рибните ресторанти; площад „Триа Пигадиа“ („Трите Чучура“); летния амфитеатър; двата музея на града исторически и етнографски; площадът пред старото пристанище и Малката Венеция - поредица от къщи с островна архитектура, в основите на които се удрят морските вълни. Връщане в хотела. Нощувка на остров Миконос.
 
3-ти ден: Закуска. Свободно време за плаж или разходка. По желание с доплащане отпътуване с ферибот за остров Делос - най-малкият от Цикладския архипелаг и остров музей, вписан през 1990 г. в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Съгласно мита, някога Делос бил плаващ остров, блуждаещ по морета, докато Зевс не заповядал на Посейдон да го застопори на едно място, за да може на него да се скрие бременната Лето и да роди близнаците Аполон и Артемида синове на Зевс - това кара гърците да считат острова за свещен. Посещение на историческата местност в непосредствена близост до пристанището с разглеждане на
Агора на компеталиастите; Делоския храм в дорийски стил; Минойския фонтан; Храма на Дионис; храмът на Изида; храмът на Хера; къщите на Дионис и Клеопатра; терасата на лъвовете -7 век пр.н.е. и минойският фонтан от 6 в. пр. Хр. Връщане в Миконос следобед. Нощувка на остров Миконос.
 
4-ти ден: Закуска. Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот до остров Парос. Известен е с качествения мрамор, както и с намерената тук Пароска стела с надпис от 3 век пр.н.е., който представлява един от най-значимите източници за историята на Древна Гърция. Парос е бил населен първо от лелегите, които както пеласгите не са говорили гръцки. Разглеждане на острова – църквата Панагия Екатондапилиани, стария град Парикия и археологическия музей, Свободно време за обяд и самостоятелна разходка. Следобед отпътуване за Наксос - най-голям от Цикладските острови, заселен за първи път окол 3000г. преди Христа. Основен център на цикладската цивилизация, островът е един от първите острови, където се използвал мрамор при строителството. Настаняване в хотел. Посещение на историческия квартал със средновековния замък Кастро венецианската крепост с 12-те кули и кулата Санодос и храма на Аполон „Портара“, капуцинския манастир, католическата катедрала. Свободно време. Нощувка на остров  Наксос.
 
5-ти ден: Закуска. Екскурзия до Халки с църквата Свети Георги Диасоритес 11век, град Меланес със статуята на Курос Де Флерио, посещение на мини фарбриката (музей) за Китрон - местен вид ликьор, който се прави от разновидност на лимона специфична за острова, църквата Панагия Досряни на север от Халки. Свободно време за обяд. След обяд - Сангри и храма на Деметра и кулата Базеос , и посещение на музея на маслината в град Егарес и град Апирантос. Свободно време. Нощувка на остров Наксос.
 
6 –ти ден: Закуска. Свободно време за разходка или плаж. Посещение на историческата крепост в Наксос с красивата си гледка. Възможност за разходка с яхта (след обяд). Нощувка на остров Наксос.
 
7-ми ден: Закуска.Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Санторини. Пристигане в Санторини и обиколка с автобуса. Посещение на град Пиргос, град Акротили, (Хермес – дегустация на местни вина по желание с доплащане). Нощувка на Санторини.
 
8-ми ден: Закуска. Пешеходна обиколка на Периса. По желание екскурзия до Вулакана намиращ се на остров Неа Камени и посещение на термалните извори. Обиколка на град Фира - посещение на Археологическиа музей, музея на праисторическа Фира. Разходка из живописните улички на ръба на Калдерата, посещения на доминиканските манастири и Музея при Двореца Гизи. Вечерта обиколка на град Иа с възможност за посрещане на залеза. Трансфер до хотела. Нощувка на Санторини.
 
9-ти ден: Закуска. Трансфер до пристанището. Ферибот за Атина. Пристигане в Атина. Посещение на Акропола с неговите архитектурни шедьоври – Пропилеите, Храма на Атина – Нике Алтерос, Ерехтейона, Партенона, датиращи от епохата на най-големия разцвет на гръцката архитектура (V в. пр.Хр.)., посещение на новия Музей на Акропола. Нощувка в Атина.
 
10-ти ден: Закуска. Отпътуване за България. Пристигане на паркинга на автогара Сердика вечерта.
 
 

Цената включва:
- 9 нощувки в хотели 2* и 3 *(2-в Атина; 2-Миконос; 3-Наксос; 2-Санторини)
- 9 закуски в ресторанта на хотелите;
- транспорт и транспортни разходи с автобус 3 *
- всички фериботни такси по програмата
- екскурзоводско обслужване;
 
Цената не включва:
- медицинска застраховка (около 10 лв на човек при 5000 ЕВРО покритие, за клиенти над 65 год. има оскъпяване);
- сити такси за хотелите между 1 - 3 евро на нощувка, заплаща се на място;
- вечери по програмата
- долащане за самостоятелна стая -30% от пакетната цена;
- музейни такси (по желание) - за ориентировъчни цени виж МУЗЕИ.
- дегустация на вино 6 евро.
- обиколка с яхта на Наксос 30 евро 
- посещение на остров Делос 20 евро транспорт и 5 евро вход.
- посещение на Вулкана, остров Тирасия и остров Неа Камени. 
- пакет полупансион със акуски и вечери на островите 250лв.
Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.
 
ТАЗИ ПРОГРАМА Е ПРОДУКТ НА “АЛЕГРА ВИ ТУР
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- По всички автобусни програми има възможност за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново (срещу доплащане и препотвърждение при събран минимум 10 човека);
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години не придружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.
- Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
- Срок за записване: до запълване на свободните места.
- Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.
- В някои от държавите е задължително да се плаща сити такса в хотелите между 1 и 5 Евро на вечер при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция от клиентите или предварително събрана от водача преди настаняване.
- Не обявените хотели в програмите, ще бъдат обявени 20 дни преди отпътуването.
- Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена
- Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носният в себе си от месната валута в съответните градове когато пътуват.
- Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
- Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.
- Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
- Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.
- Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 работни дни преди датата на отпътуване.
- При самолетните програми, когато се ползват полети на ниско тарифни компании (WIZZ air, RYAIAN air) цената на чекирания багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в WIZZ air и RYAIAN air
- Застраховка "Отмяна на Пътуване" на фирма Групама ЕАД може да намерите информация ТУК. Сумата за застраховка отмяна на пътуване не се възстановява, Общи условия за застраховка "Отмяна на Пътуване"
- Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 7500180000124 / с валидност от 00:00 часа на 15.03.2018 до 24:00 часа на 14.03.2019 на ”ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ” ЕАД. Адрес: гр.София 1124 бул. Цариградско шосе № 47А,Блок В ет.3(вход от ул. Николай Ракитин) тел. +359 2 915 88 88, За щети: 0700 123 32; е-маил: office@groupama.bg