ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ
Румъния- обиколка на Трансилвания
Маршрут: София-Тимишоара - замък Хуняди - Алба Юлия - Клуж-Напока - Сигишоара - Сибиу - Брашов - замък Бран - замък Пелеш - Букурещ-София

Продължителност: 6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

 

             Румъния- обиколка на Трансилвания

 

 

Цена от:459 лв.
Маршрут: София-Тимишоара - замък Хуняди - Алба Юлия - Клуж-Напока - Сигишоара - Сибиу - Брашов - замък Бран - замък Пелеш - Букурещ-София
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки
Транспорт: aвтобус

Дати:
26.04.2019 - 01.05.2019
23.05.2019 - 28.05.2019
15.07.2019 - 21.07.2019
04.09.2019 - 09.09.2019
19.09.2019 - 24.09.2019

Отстъпки
За ранни записвания:

- 6 месеца преди датата на отпътуване 7%
- 5 месеца преди датата на отпътуване 6 %
- 4 месеца преди датата на отпътуване 5 %
- 3 месеца преди датата на отпътуване 3 %


Други:
- Деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- Студенти и пенсионери, за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- Записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена.

Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!

 

 Програма:

 1- ви ден: Отпътуване в 6.00 ч. от София, паркинга на Автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара.Транзитно пътуване през Сърбия. Пристигане вечерта в Тимишоара - стопански и културен център на румънската част на област Банат и трети по големина град в страната. Настаняване в хотел. Нощувка в Тимишоара.

2-ри ден: Закуска. Туристическа програма в Тимишоара, известна още като румънската Виена. Това е и първият град в континентална Европа с електрическо улично осветление: Реформаторската църква, откъдето след пламенната реч на пастор Ласло Токеш през 1989 г започва румънската революция, чумната колона, изработена във Виена през 1756 г, Православната църква, Синагогата, Музея на изкуствата, Старото кметство от 1734 г, Католическата катедрала в стил барок, Статуята на Ромул и Рем, поставена като знак за романското наследство на съвременна Румъния, цветния часовник в градския парк - една от емблемите на града. Свободно време. Около обяд отпътуване за Хунедоара. Посещение на един от най-големите замъци в Европа - замъка Хуняди, изграден през XIV век по заповед на Янош Хуняди в готически стил. Отпътуване за Алба Юлия. Разглеждане на най-добре запазената цитадела в Румъния. Крепостта е изградена по заповед на принц Евгени Савойски, за да отбранява завладяната от Хабсбургите Трансилвания и има формата на звезда. Именно тук през 1918 г, след краха на Австро-Унгария, трансилванските румънци гласуват областта да се присъедини към Румъния. В Алба Каролина са и най-важните забележителности на града: Архиепископския дворец, катедралата на Коронацията, Католическата църква, Музея на съединиението и др. Нощувка в района на Алба Юлия.

3-ти ден: Закуска. Отпътуване за Клуж-Напока - вторият по големина румънски град и историческа столица на областта Трансилвания. Тук е родното място на най-обичания унгарски крал - Матияш Корвин, който дава на града си 41 привилегии, които го издигат пред останалите селища в областта и водят до разцвета на Клуж през XV век. Туристическа програма в центъра: Готическата катедрала Свети Михаил с най-високата камбанария в Румъния, Статуята на Матияш Корвин, Православната църква, Националния театър, Дворецът на херцог Дьордь Банфи, Университета Бабеш - най-големият в страната. Отпътуване за Сигишоара - родното място на Влад III Дракула. Разходка из стария център на града (част от списъка на ЮНЕСКО), построен през XII век от саксонски заселници и известен с високата 64 м часовникова кула от 1556 г и старинната архитектура. Нощувка в района на Сигишоара.

4-ти ден: Закуска. Отпътуване за Сибиу, известен като градът, където къщите имат очи, поради специфичната форма на таванските прозорци. Сибиу е и Европейска столица на културата за 2007 г, както и център на германското малцинство в страната. Пешеходна програма в историческия център: Пиаца Маре, Евангелистката катедрала от 1520 г, православната катедрала на Светата троица, Статуята на Св. Ян Непомуцки, Пиаца Мика с Люксембургската къща, Моста на лъжите, кулата с крепостните стени. Отпътуване за Брашов. Пешеходна програма: Черната църква, Пиаца Сфатулуй - сърцето на стария град, Старото кметство с наблюдателната кула, Православната църква, Страда Републичии - основната пешеходна улица, Страда Сфории - най-тясната уличка в Румъния.Нощувка в Брашов.
 
5 -ти ден: Закуска. Посещение на средновековния замък в Бран, известен още като Замъка на Дракула - ловната резиденция на Влад Дракула. Една впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 и 1382 година върху скала висока 60 метра. Свободно време. Посещение на замъка Пелеш, построен за лятна резидензия на крал Карол I и неговата съпруга кралица Елизабета и малкия замък Пелишор (по възможност), подарен от Карол I на племенника му Фердинанд и кралица Мария (построила двореца в Балчик). Свободно време. Отпътуване за Букурещ. Пристигане в късния следобед в румънската столица. Панорамна обиколка с автобус: Триумфалната арка, Пиаца Викторией с природонаучния музей Григоре Антипа, Университета, хотел Интерконтинентал, Пиаца Унирии, Палата на парламента, Патриаршията. Настаняване в хотел.Нощувка в Букурещ.
 
6-ти ден: Закуска. Свободно време в Букурещ до обяд. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
 
 
Цената Включва:
• Транспорт с лицензиран за международен превоз автобус,
• 5 нощувки със закуски в хотели 2* и 3*: 1 - в Тимишоара, 1 - в района на Алба Юлия, 1 - в района на Сигишоара, 1 - в Брашов, 1 - в Букурещ.
• екскурзоводско обслужване

Цената Не включва:
• Медицинска застраховка (около 8лв на човек до 64 г при 5000 ЕВРО покритие на Застрахователна компания ГРУПАМА ЕАД, за клиенти над 65 год. има оскъпяване) - заплаща се предварително в офиса;
• Музейни такси: около 100 леи 
• Входна такса за замъка Хуняди - 30 леи
• Входна такса за замъка Бран - 40 леи
• Входна такса за замъка Пелеш - 30 леи

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- По всички автобусни програми има възможност за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново, Варна, Девня,Шумен , Търговище ,Велико Търново,Ловеч,Ботевград . срещу доплащане и препотвърждение при събран минимум 15 човека);
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години не придружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.
- Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
- Срок за записване: до запълване на свободните места.
- Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.
- В някои от държавите е задължително да се плаща сити такса в хотелите между 1 и 5 Евро на вечер при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция от клиентите или предварително събрана от водача преди настаняване.
- Необявените хотели в програмите, ще бъдат обявени 7 дни преди отпътуването.
- Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена
- Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носният в себе си от месната валута в съответните градове когато пътуват.
- Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
- Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.
- Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
- Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.
- Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 работни дни преди датата на отпътуване.
- При самолетните програми, когато се ползват полети на ниско тарифни компании (WIZZ air, RYAIAN air) цената на чекирания багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в WIZZ air и RYAIAN air
- Застраховка "Отмяна на Пътуване" на фирма Групама ЕАД може да намерите информация ТУК. Сумата за застраховка отмяна на пътуване не се възстановява, Общи условия за застраховка "Отмяна на Пътуване"
- Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 7500180000124 / с валидност от 00:00 часа на 15.03.2018 до 24:00 часа на 14.03.2019 на ”ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ” ЕАД. Адрес: гр.София 1124 бул. Цариградско шосе № 47А,Блок В ет.3(вход от ул. Николай Ракитин) тел. +359 2 915 88 88, За щети: 0700 123 32; е-маил: office@groupama.bg
- Общи условия за органзирано пътуване на АЛЕГРА ВИ ТУР ЕООД.